CulturăSpectacolul „Ziua Z”, live, online, hibrid, justițiar

Spectacolul „Ziua Z”, live, online, hibrid, justițiar

Ziua Mondială a Teatrului (27 Martie) este sărbătorită de Teatrul de Stat Constanța printr-unun spectacol online, perfect adecvat restricțiilor impuse de pandemie. Totul este în direct și este construit cu emoții autentice și cu energii artistice intense.

„Ziua Z” este teatru hibrid, transmis live, online, nerecomandat persoanelor sub 16 ani, un spectacol ce testează modurile prin care teatrul mai poate fi prezent și relevant în viețile noastre în acest moment, în care Constanța se află în scenariul roșu, propunând un concept artistic dinamic, adaptat realităților pe care le trăim. Montarea e construită pe două planuri – susținute de filmări live care se desfășoară atât într-o mașină care gonește pe străzile orașului, cât și în studioul unei televiziuni locale, aflate pe scena TSC. „Ziua Z” va putea fi vizionat și din sala de spectacol, de îndată ce accesul pentru public va fi permis.

Spectacolul, cu durata de o oră, este programat sâmbătă, 27 martie, de la ora 17:00, și duminică, 28 martie, de la ora 17:00. Biletul, poate fi achiziționat de pe platforma Mystage (https://www.mystage.ro/spectacole/ziua-z-2665), unde există și instrucțiunile pentru vizionare. Cu prețul unui bilet, spectacolul poate fi vizionat online de o familie întreagă. Publicul este invitat să urmărească spectacolul live sâmbătă sau duminică, de la 17:00, iar înregistrarea rămâne disponibilă timp de opt (8) ore.

„Ziua Z”

Spectacolul spune povestea a patru tineri care plănuiesc răpirea fiului unui influent om de afaceri. Acțiunea lor se vrea a fi una justițiară, în condițiile în care fiul a scăpat de închisoare după intervenția salvatoare a tatălui. Mai mult decât atât, cei patru se folosesc de acest moment intens mediatizat pentru a lansa un manifest și o nouă mișcare prin care se urmărește o schimbare de paradigmă în România de azi.

Scenariul, special conceput pentru acest spectacol, este semnat de Ionuț Sociu, regia îi aparține lui Bobi Pricop, scenografia – Oanei Micu, director de imagine, sunet și montaj esteMihai Cosmin Popa, muzica originală este compusă de Eduard Gabia, iar Răzvan Rusu coordonează programarea și asigură suportul tehnic. 

În distribuție: Marian Adochiței, Theodor Șoptelea, Cătălina Mihai, Florin Aioane, Andrei Bibire, Lana Moscaliuc, Lucian Iftime, Nina Udrescu, Iulian Enache, Mirela Pană, Liviu Manolache, Dan Cojocaru, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Georgiana Mazilescu, Liliana Cazan, Ștefan Mihai, Cristiana Luca, Laura Crăciun, Andu Axente, Adrian Dumitrescu.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza