13.4 C
Constanța
luni, iunie 14, 2021
AcasăActualitateAgigea, singura primărie care nu a avizat proiectul drumului expres „varianta Techirghiol”

Agigea, singura primărie care nu a avizat proiectul drumului expres „varianta Techirghiol”

Administrația locală a comunei Agigea trebuie să explice în ce stadiu de avizare este cu proiectul drumului expres „varianta Techirghiol”. Agigea este singura primărie care nu a avizat acest proiect.

Deputata Cristina Rizea (USR PLUS) a transmis o solicitare către Primăria Agigea prin care cere lămuriri referitoare la stadiul procedurilor de avizare a drumului expres-„varianta Techirghiol”.

Demersul a fost demarat după ce Cristina Rizea a avut o întâlnire cu Marian Ichim, directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, în care a cerut informații despre stadiul în care se află proiectul „Drum expres Varianta Techirghiol”, cel care va dregreva DN39 de traficul greu spre sudul litoralului.

„Am aflat că toate primăriile și-au dat acordul până acum, mai puțin una: primăria Agigea. Nu știu încă din ce motiv, la Agigea, se întârzie eliberarea avizelor, iar proiectul nu poate avansa”, spune deputata.

De asemenea, Cristina Rizea arată că proiectul este o prioritate a Ministerului Transporturilor și va fi finanțat din PNRR, dar parcursul legal al acestui proiect ține însă și de autoritățile locale aflate pe traseul său care trebuie să avizeze anumite acte specifice.

„Cunoaștem cu toții aglomerația rutieră care se formează mai ales în sezonul estival între Constanța și localitățile dinspre sudul litoralului între care singurul drum de acces este DN39. Iar aglomerările cele mai mari se formează chiar în localitatea Agigea.

Construirea unei rute ocolitoare pentru devierea traficului rutier de pe autostrada A2 spre sudul Dobrogei este importantă fiind o investiție pe care toată lumea o așteaptă de multă vreme și de care este neapărată nevoie”, mai spune Cristina Rizea, deputat USR PLUS.

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments