PoliticăSONDAJ Locuitorii Mangaliei merg tot pe mâna lui Radu Cristian (PNL) la...

SONDAJ Locuitorii Mangaliei merg tot pe mâna lui Radu Cristian (PNL) la alegerile locale. Cum arată cifrele pe partide și oameni politici locali

PNL Mangalia a realizat recent un nou sondaj de opinie la nivelul municipiului. De altfel, se știe că Radu Cristian, actualul primar și lider al PNL Mangalia, realizează destul de des sondaje de opinie în orașul care are în administrare șase stațiuni la malul Mării Negre.

„Dobrogea Live” a intrat în posesia cifrelor prezentate în sondajul realizat de PNL Mangalia în perioada 31 ianuarie – 7 februarie 2024 pe un eșantion de 600 de persoane.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru funcția de primar al Mangaliei, și ar candida următorii, pe cine ați vota?” 53% dintre respondenți l-au indicat pe actualul primar Radu Cristian (PNL).

Conform surselor noastre, PNL Mangalia a sondat mai multe nume pe care PSD le-ar putea arunca în joc, știut fiind faptul că partidul nu și-a anunțat oficial candidații. Cel mai bine este cotat Zanfir Iorguș, fost primar al municipiului, persoană care în ultimele patru alegeri a tot încercat fără succes să revină în scaunul de edil. Cu toate acestea, 22% dintre respondenți l-ar vota pe Iorguș, semn că PSD Mangalia nu a reușit într-un deceniu și jumătate să crească alți lideri.

Alături de Iorguș, au fost testate și alte nume din PSD, dar care au luat scoruri mai mici decât fostul primar: Daniel Georgescu (actualmente primar al comunei Limanu) și Neculai Tănase (președintele PSD Mangalia).

Față de alegerile din 2020, se observă o scădere în intenția de vot a lui Menabit Ozghiun (actualmente consilier local AER). El ar fi votat doar de 9% dintre respondenți, în timp ce omul căruia i-a cedat voturile în 2020, Mohammad Murad, ar primi 10% dintre voturi dacă ar candida din partea AUR. Este semnul clar că o parte dintre alegătorii lui Ozghiun au migrat către AUR, partid cu puternic mesaj extremist. Trebuie spus că AUR nu a lansat oficial, deocamdată, niciun candidat la Mangalia.

Sondajul, așa cum se vede în imaginea prezentată, a vizat și alți lideri locali, dar care se situează sub 5%. 22% dintre cei chestionați au spus că sunt nehotărâți cu privire la o anumită persoană pe care să o voteze pentru funcția de primar al Mangaliei.

La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar fi alegeri pentru Consiliul Local al Mangaliei, candidații cărui partid i-ați vota?” 44% au indicat PNL, 20% PSD, 14% AUR.

Se observă că, la Mangalia, PNL ar obține un scor mai mic decât primarul Radu Cristian, dar cu mult peste media pe țară a partidului (20%), semn că „liderii locomotivă” pot trage după ei destul de mult partidele politice pe plan local.

Ultima întrebare din sondaj vizează intenția la vot la europarlamentare, iar PNL ar obține 37% dintre voturile mangalioților care și-ar exercita acest drept, PSD 24%, iar AUR 16%.

Aceste cifre pot fi explicația pentru care PSD și PNL au ținut să comaseze alegerile locale cu cele europarlamentare, adică obținerea unui scor bun și la europarlamentare, ținând cont de numărul de primari pe care-l au la nivel de țară.

Citește și: Un simbol al litoralului românesc, Grădina de Vară „Farul” din Mangalia, în curs de reabilitare

Urmărește-ne pe:

1 COMENTARIU

  1. Mâncați boc cu tot neamul vostru.
    Mangalioții vor schimbare.
    Sunt sătui de hiene si de hoți ca Iorguș și Radu Cristian la pușcărie cu toții, inclusiv consilierii.
    Votul corect este uninomial pe fie care fucție și cel care agrășit să piardă tot ce a agonisit in viața lui ,cu tot neamul.
    Padurea Comorova ii blesteamă pe toți care au participat la distrugerea ei.

Comentariile sunt închise.

Doneaza