Menabit Ozghiun, consilier local al orașului Mangalia, amendat cu 50.000 de lei pentru lucrări ilegale  

Menabit Ozghiun este consilier local din partea Partidului Ecologist Român (PER). În urmă cu aproximativ două săptămâni, el a efectuat anumite lucrări în interiorul unui apartament fără a avea o autorizație. deși susține că nu avea nevoie de un astfel de act pentru ceea ce a făcut el, Poliția Locală Mangalia l-a amendat.

Poliția Locală Mangalia a observat, în data de 13 ianuarie, o autoutilitară care bloca accesul într-un bloc de pe strada Vasile Pârvan. Aceasta aparține unei societăți comerciale din Techirghiol, specializată în lucrări de construire și demolare a imobilelor. Astfel, polițiștii locali au aflat că angajați ai acestei firme lucrează într-un apartament din acel bloc.

„Având în vedere faptul că la momentul controlului în autoutilitară se aflau aproximativ 50 de saci din rafie de culoare albă încărcați cu deșeuri inerte (moloz și resturi de beton), bucăți de BCA, gresie și faianță, iar alți saci erau transportați de către muncitori (cetățeni turci) către autoutilitară, iar societatea nu deține și nu a prezentat vreun aviz sau autorizație de transport deșeuri, echipajul de poliție a solicitat sprijinul colegilor din cadrul Biroului Disciplina în Construcții din cadrul Direcției de Poliție Locală Mangalia”, se arată într-un răspuns primit din partea Primăriei Mangalia.

Lucrările efectuate în interiorul apartamentului FOTO: Primăria Mangalia

Administratorul societății comerciale le-a permis polițiștilor locali să pătrundă în apartamentul în care lucrau, iar aici s-a putut constata că se efectuau lucrări de demolare/construire, „apartamentul fiind într-o stare avansată de demolare”. Tot la interior, polițiștii au găsit alți 30 de saci plini cu resturi inerte rezultate din demolări.

În momentul controlului nu a fost prezentată nicio autorizație de construire, conform Legii 50/1991, dar proprietarul apartamentului, consilierul local Menabit Ozghiun (PER), a contactat telefonic polițiștii locali și le-a precizat că deține autorizație de desființare pentru lucrările efectuate și are încheiate două contracte cu firme specializate în transportul deșeurilor inerte. De asemenea, consilierul a spus că în fața blocului ar fi chiar o benă pentru colectarea acestor deșeuri, benă care, în realitate, nu a fost identificată.

Saci cu deșeuri inerte aruncați pe câmp FOTO: primăria Mangalia

În aceeași zi, Poliția Locală Mangalia a identificat saci din rafie de culoare albă, încărcați cu deșeuri inerte, aruncați în proximitatea Pădurii Comorova –arie protejată (zona Stadion) și în zona abatorului de păsări (ieșirea spre Albești, în apropierea Pădurii Hagieni, arie protejată). foto sus

Sacii identificați la apartamentul lui M.O par a fi similari cu cei găsiți pe câmp – colaj sursa foto: Primaria Mangalia

Societatea care a efectuat lucrările la apartamentul consilierului local a fost amendată cu suma de 1.500 de lei deoarece nu deținea o autorizație de demolare și nici autorizație de transport a deșeurilor.

Poliția Locală transmite că l-a amendat și pe proprietarul apartamentului, Menabit Ozghiun, cu suma de 50.000 de lei pentru încălcarea prevederilor articolului 26 al. 1 din Legea 50/1991. O amendă similară (50.000 de lei) a primit și firma de construcții, în baza aceluiași articol de lege.

Pe 17 ianuarie, Menabit Ozghiun și-a trimis avocatul la Poliția Locală Mangalia pentru a prezenta documentele despre care a susținut că le are (în discuția telefonică avută cu polițiștii locali în data de 13 ianuarie). De altfel, conform legii, autorizația de desființare trebuie emisă înainte de a începe lucrările propriu-zise.

„Avocatul desemnat nu a prezentat la momentul depunerii documentelor autorizația de desființare pentru lucrările de demolare efectuate în apartamentul … și nici contractele de colectare a deșeurilor pe care anterior susținea că le deține”, susține Primăria Mangalia.

Ce spune consilierul Menabit Ozghiun

În momentul în care reporterii „Dobrogea Live” au discutat cu Menabit Ozghiun, acesta a susținut că nu a fost amendat de nimeni. El susține că a cumpărat un apartament despre care nu știa cum arată, fiind achiziționat prin intermediul procedurilor de executări silite.

„Am făcut o solicitare la primărie pentru emiterea unei autorizații de construire pentru a putea aduce apartamentul la forma inițială, deoarece foștii proprietari au făcut diferite modificări ale imobilului. M-au ținut vreo șase luni de zile. M-am dus la Poliția Locală și mi-au spus că am demolat în apartament. Avocata mea s-a dus cu toate pozele și documentele”, spune consilierul.

De asemenea, el spune că „am dat rigispul jos, tot apartamentul era învelit cu 10 cm de rigips. Schimbatul pardoselii, faianței, rigipsului nu au nevoie de autorizație. Noi n-am făcut decât curățenie. A ieșit mizerie din amenajare asta interioară.”

Lucrările despre care consilierul spune că erau o „manajare interioară” FOTO: primăria Mangalia

De asemenea, Menabit Ozghiun explică faptul că firma care lucrează la apartamentul său are contract cu Iridix – groapa de gunoi de la Costinești – și că el a făcut un contract și cu Polarisul.

Consilierul spune că toată situația are, de fapt, un substrat politic, el fiind unul dintre cei care face opoziție în cadrul Consiliului Local Mangalia.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza