-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăMarea NeagrăSalvamarii nu mai fac resuscitarea gura la gură, folosesc baloanele de oxigen

Salvamarii nu mai fac resuscitarea gura la gură, folosesc baloanele de oxigen

Răspândirea COVID-19 a determinat modificarea procedurilor de prim-ajutor acordată de salvamari, altfel încât salvatorii de pe plajă nu mai fac resuscitarea gură la gură, ci folosesc în acest scop baloanele de oxigen, a declarat pentru Dobrogea Live coordonatorul serviciului Salvamar Constanța – Mamaia, Gabriel Culea.

“Din acest an folosim baloanele pentru resuscitare. Aveam aceste instrumente și în anii trecuți, dar erau disponibile doar la posturile de prim-ajutor. Acum fiecare punct salvamar dispune de aceste baloane”, a menționat reprezentantul salvamarilor.

Mai puțini turiști față de anul trecut

O altă modificare în activitatea salvatorilor este stoparea patrulărilor printre turiști, pentru evirarea expunerii la o eventuală contaminare.

De asemena, Gabriel Culea a explicat că au avut loc schimbări și în ceea ce privește programul de lucru. “Nu mai venim toți odată la muncă. Avem programul decalat astfel încât să venim pe rând, să nu avem  contact cu prea muți colegi”.

Șeful a serviciului Salvamar Constanța – Mamaia a adăugat că anul acesta sunt mai puțini turiști pe plajă, față de aceeași perioadă a anului trecut.

De la 1 iunie aproximativ 120 de salvamari și personal de prim-ajutor lucrează pe plajele din Constanța și Mamaia.

Sursa foto: ISU Dobrogea

Citește și: SEA STATUS, aplicația care ar putea salva vieți pe litoral

Cele mai populare

Recent Comments