S-au săturat să plătească scump apa furnizată de RAJA. Mii de semnături pentru un referendum

RAJA SA este compania care furnizează printre cele mai scumpe servicii de apă potabilă și canalizare din România. Oamenii din Mangalia adună semnături pentru un referendum local. Nu doar prețul apei îi nemulțumește, ci și lipsa investițiilor RAJA în rețelele de apă și canalizare.

Primarul Mangaliei, Radu Cristian, a declarat că, în numai o săptămână, peste 5.000 de locuitori ai orașului au semnat pentru susținerea referendumului de reducere a prețului apei.

Citește și: Abonații RAJA plătesc una dintre cele mai scumpe ape din țară. Lista națională a prețurilor la apa potabilă

„Acest demers strict administrativ se bucură de o puternică susținere din partea populației. Concetățenii Mangaliei sunt revoltați că RAJA practică unul dintre cele mai mari prețuri din țară, iar rețeaua de apă-canal este neschimbată de peste 40 de ani, pierderile fiind suportate tot de populație”, a explicat edilul.

El a mai spus că va urma toți pașii legali pentru organizarea referendumului până la sfârșitul acestui an.

„Deocamdată, strângem cât mai multe semnături prin care cetățenii își manifestă sprijinul pentru această inițiativă de reducere a prețului apei. Ulterior, voi depune un proiect de hotărâre în CL Mangalia, iar documentul adoptat va fi validat de către Prefectură, astfel încât să organizăm referendumul până la sfârșitul anului”, a explicat primarul.

Radu Cristian consideră că directorul RAJA, Felix Stroe, „își bate joc de locuitorii Mangaliei, prin declarațiile mincinoase”, privind furnizarea gratuită a apei, în municipiul din sudul județului Constanța. Asta, după ce Stroe a anunțat în urmă cu câteva zile că anumite categorii sociale și instituții din mangalia vor putea primi gratuit apă.

Citește și: Cine este Felix Stroe, sursa „Dan” a Securității, cel care vrea să ajungă președintele Consiliul Județean Constanța

„Acum câteva zile, șeful RAJA a indus în eroare locuitorii Mangaliei, cu promisiunea că va furniza apa gratis la spital și unitățile de învățământ. A doua zi, foarte mulți concetățeni m-au contactat, spunând că vor și ei apa gratis, așa cum a promis dl. Stroe. Am încercat, imediat, să iau legatura cu RAJA, pentru explicații suplimentare, însă fără nicun rezultat. Ulterior, am făcut un apel public la directorul Regiei de Apă să arate oamenilor documentul prin care poate furniza apa gratis. Nici până la această oră nu am primit un răspuns.

Ca atare, mergem înainte cu  referendumul de reducere a prețului apei, cu precizarea că acest demers strict administrativ este puternic susținut de populație și tocmai de aceea, în calitate de primar, îl voi organiza, până la sfârșitul acestui an”, a conchis Radu Cristian.

sursa foto: Primăria Mangalia

Urmărește-ne pe:

Doneaza