0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitateMesajul unui tânăr nevoit să plece din Constanța: „Haideți la vot. Să...

Mesajul unui tânăr nevoit să plece din Constanța: „Haideți la vot. Să îi trimitem în șomaj pe cei care ne-au alungat de acasă”

Alexandru Manda este unul dintre miile de tineri care a părăsit Constanța după terminarea liceului. Ne mândrim cu el, cu cei ca el, cu cei care contribuie la dezvoltarea altor comunități, care reușesc în alte orașe.

Alexandru activează în cadrul Societății Academice din România, este student senator al Facultății de Drept din București și este cunoscut constănțenilor din bătăliile sale cu administrația Făgădău-Mazăre, de pe vremea când conducea Asociația Elevilor din Constanța.

Alexandru a postat pe contul său de Facebook un mesaj către constănțeni, un mesaj în care explică de ce el și cei mulți ca el părăsesc acest oraș și de ce trebuie să iasă lumea la vot pe 27 septembrie.

„Acum 2 ani, la fel ca mulți alți tineri din Constanța, am fost nevoit să plec din orașul în care am născut și am crescut. De ce? Oricât mă doare să o spun, orașul meu, în ciuda potențialului pe care îl are, nu este în stare să le ofere tinerilor săi oportunitățile de care au nevoie ca să rămână acasă.

Colegi de clasă sau liceu, prieteni sau cunoștințe, aproape 2/3 au plecat fără să se uite în spate după liceu. Fiecare unde a văzut cu ochii: în afara țării, în Cluj, în Iași, în Timișoara, cei mai mulți în București. Toți am lăsat aici familii și prieteni, dar nu am avut încotro: propriul oraș nu ne oferea nicio șansă. În afară de învățământul de marină, mediul universitar constănțean, cel de business sau oportunitățile pentru tineri sunt mult în spatele celor din alte orașe cu un statut similar.

Când vin acasă mă doare să văd praful care se pune zi de zi pe acest oraș superb, dar prost guvernat. Mă doare să îi văd frumusețea ignorată și nepusă în valoare de cei care îl conduc. Mă doare să văd cum în afara sezonului estival este pur și simplu mort.

În ultimii 20 de ani Constanța a pierdut enorm de mult capital uman, care ar fi putut să pună aici bazele unei perle a României, din cauza incompetenței, corupției și dezinteresului administrației Mazăre – Făgădau. Aceeași administrație cu care m-am luptat alături de colegii mei din Asociația Elevilor din Constanța, din 2013 până în 2018, pentru că își bătea joc de elevii orașului și drepturile lor.

Dragi prieteni constănțeni, duminică haideți la vot pentru orașul nostru. Să îi trimitem în șomaj pe cei care ne-au alungat de acasă.

Cele mai populare

Recent Comments