0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitateRidicarea blocului de la Lupoaică, aproape finalizată. Proiectul va costa până la...

Ridicarea blocului de la Lupoaică, aproape finalizată. Proiectul va costa până la 3 mil. euro

Ridicarea celor patru etaje ale blocului de birouri de la Lupoaică se apropie de final, după 7 luni de la începerea construcției, iar în curând se va trece la partea de finisare a clădirii.

Deși structura a fost ridicată, până la finalizarea proiectului s-ar putea să mai treacă un an, după cum spune unul dintre beneficiarii clădirii.

“Proiectul mai are mult până să fie finalizat. Într-un an sper să se finalizeze lucrările”, a declarat pentru „Dobrogea Live”  Enache Bucovală, unul dintre proprietarii terenului.

Birourile notariale și de avocatură, nișa vizată de proprietari

Potrivit acestuia, învestiția totală în proiectul imobiliar de la Lupoaică s-ar putea ridica la 3 milioane euro.

randare proiect Lupoaică

Deși piața segmentului de birouri este aproape inexistentă în Constanța, proprietarii sunt încrezători în succesul afacerii, întrucât poziționarea blocului le permite să țintească o anumită nișă de clienți – birourile notariale și de avocatură, după cum ne-a explicat Bucovală, care este și consilier județean.

La parterul blocului va funcționa un restaurant Bueno, parte din afacerile deținute de familia Bucovală.

Proiect controversat

Proiectul imobiliar este unul extrem de controversat, întrucât blocul este construt chiar la intrarea în Cetatea Antică Tomis, unde arheologii au găsit mai vestigii din perioada elenistică și romană datate între secolele III î.Hr. și VI d.Hr.

Înainte de începerea lucrărilor, mai mulți constănțeni au protestat împotriva edificări proiectului. Printre contestatari s-au aflat actualul ministru al Justiției, Stelian Ion și actualul primar al Constanței, Vergil Chițac.

Consilierii municipali USR au încercat să găsească o cale administrativă pentru stoparea proiectului, însă fără succes.

Citește și: Cum se construiește peste vestigiile din Constanța și care e soluția pentru oprirea fenomenului

Cele mai populare

Recent Comments