PoliticăRemus Negoi: PSD, PNL şi UDMR au respins un proiect de lege...

Remus Negoi: PSD, PNL şi UDMR au respins un proiect de lege care prevedea obligaţia proprietarilor de a-şi împrejmui terenurile virane

Senatorul constănțean Remus Negoi afirmă că parlamentarii PSD, PNL şi UDMR au respins în Senat un proiect de lege propus de USR care prevede obligarea proprietarilor de terenuri virane să le împrejmuiască.

’’Am susţinut în plenul Senatului propunerea legislativă pe care am iniţiat-o, privind obligaţia proprietarilor de a-şi împrejmui terenurile virane.

În Constanța, de exemplu, în cartiere există terenuri neîmprejmuite care au devenit adevărate focare de infecție.

Exista anumite UAT-uri unde autorităţile locale au stabilit obligaţia pentru proprietari să îşi îngrădească terenurile, însă această obligaţie vine automat cu aceea de a se obţine autorizaţie de construire.

Pe de altă parte, sunt terenuri intravilane care au proprietar si care nu sunt imprejmuite, existând riscul ca aici să fie depozitate deseuri.

In consecintã, se impune ca legislația sã fie nuanţată în sensul în care de la începutul lucrărilor de construire şi până la finalizarea acestora să existe o împrejmuire care să nu necesite o autorizaţie de construcţie.Legea a fost respinsă în Senat cu votul PSD, PNL şi UDMR’’, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a parlamentarului USR.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza