Bogdan Bola (Forța Dreptei): Românii care muncesc cinstit trebuie să plătească pensii speciale parlamentarilor

„Doar în acest mandat, eu am votat de trei ori pentru eliminarea pensiilor speciale. Și de fiecare dată, Curtea Constituțională a României le-a menținut”, spune deputatul Bogdan Bola (Forța Dreptei).

Discuția despre pensiile speciale ale parlamentarilor revine în spațiul public după decizia CCR de acum o săptămână prin care aceste pensii speciale au fost menținute.

Românii care muncesc cinstit sunt obligați să le plătească parlamentarilor – pensionari indemnizația specială, care se adaugă pensiei pe care o au deja în baza contributivității aferente perioadei de activitate dinainte de mandat și din perioada mandatului/mandatelor”, spune Bogdan Bola.

CCR a stabilit că, „până la abrogarea sa, indemnizația pentru limita de vârstă era un drept legal acordat deputaților şi senatorilor care au exercitat cel puţin un mandat parlamentar complet, la data împlinirii vârstei de pensionare, iar prin retragerea şi eliminarea sa fost afectată integritatea unui drept legal dobândit”.

Așadar, Curtea a decis ca pensiile speciale ale senatorilor și deputaților să nu se desființeze, iar ceea ce mai poate face acum Parlamentul este să elimine pentru viitor indemnizația pentru limită de vârstă. Iar Forța Dreptei anunță că va vota pentru desființarea lor.

Dar pentru acest lucru trebuie voință politică, trebuie ca cei care vorbesc în fiecare zi despre traiul greu al românilor să meargă și să voteze stoparea acestor pensii speciale. Nu este posibil să avem două categorii de români, unii cinstiți și muncitori, iar alții privilegiați, cocoțați în funcții politice și administrative. Statul român trebuie să ofere pensii oamenilor în funcție de munca depusă și contributivitate! Atât!

Faptul că ești parlamentar-pensionar nu ar trebui să-ți ofere privilegii față de orice alt cetățean. Oare cum merg acești „speciali” în colegiile lor și dau ochii cu pensionarii care-și duc traiul de pe o zi pe alta, care își iau de la gură pentru a avea bani de medicamente? Cum?”, se întreabă retoric Bogdan Bola.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza