În anul 1991, Delta Dunării a fost recunoscută ca zonă umedă de importanţă internaţională, în special ca habitat al păsărilor de apă, în cadrul Convenţiei Ramsar, iar o suprafaţă de 340.000 de hectare, au fost recunoscute ca parte a patrimoniului natural universal în cadrul Convenţiei UNESCO de protejarea a patrimoniului universal cultural şi natural.
Pe 28 noiembrie 2023, Bogdan-Ioachim Bulete a fost numit guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, prin decizia premierului Marcel Ciolacu, la propunerea ministrului mediului. Bulete este cel de-al 17-lea guvernator al Rezervației Biosferei Delta Dunării.
Din lista pusă la dispoziția Dobrogea Live, se observă că cele mai scurte mandate le-au avut Liviu Mihaiu, Viorica Bîscă, Cătălin Țibuleac și Atena-Adriana Groza. La polul opus, cei mai longevivi guvernatori au fost Eugen Tarhon și Virgil Munteanu.
Teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, delimitat conform legii, are o suprafaţă totală de circa 580.000 de hectare şi este amplasat în sud-estul României, cuprinzând Delta Dunării propriu-zisă, Complexul lacustru Razim-Sinoie, Dunărea maritimă până la Cotul Pisicii inclusiv zona inundabilă Somova-Parcheş, lacul Sărături-Murighiol şi zona marină cuprinsă între litoral şi izobata de 20m.
Teritoriul Rezervaţiei este amplasat pe teritoriile administrative a 3 judeţe: Tulcea (87,73%), Constanţa (12,23%) şi Galaţi (0,14%).
Citește și: