3.4 C
Constanța
miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăPrimării DobrogeneReferendum pentru reducerea prețului la apă. „Conducerea RAJA refuză să asculte doleanțele...

Referendum pentru reducerea prețului la apă. „Conducerea RAJA refuză să asculte doleanțele oamenilor”

Actualul primar al Mangaliei (Radu Cristian) anunță că, după alegerile locale, PNL va iniția în Consiliul Local Mangalia un proiect de hotărâre pentru organizarea unui referendum local privind scăderea prețului apei potabile și modernizarea rețelei de apă-canal de către RAJA.

„Tot mai mulți locuitori ai Mangaliei reclamă prețul mare al apei potabile și lipsa investițiilor in rețeaua de apă-canal. De-a lungul anilor, am făcut nenumărate demersuri la RAJA, dar conducerea instituției refuză să asculte doleanțele locuitorilor Mangaliei și de aceea am ajuns la această soluție extremă. De câte ori ies pe stradă, oamenii se plâng, pe bună dreptate, că in Mangalia se plătește unul dintre cele mai mari prețuri din țară, pe mc de apă potabilă, dar în schimb nu se investește suficient în modernizarea stației de epurare și a rețelei”, a declarat Radu Cristian.

Primarul mangaliei spune că acest referendul va fi inițiat la rugămintea oamenilor, iar tema prețului apei potabile nu va fi un subiect de campanie electorală.

„Voi evita abordarea acestui subiect acum, în campania electorală, pentru a nu fi acuzat de populism, însă imediat după 27 septembrie voi urma calea legală pentru referendum. Așa cum am știut să atragem fonduri UE de peste 50 de milioane de euro, pentru modernizarea orașului și stațiunilor, vom reuși să reducem și prețul apei”, a subliniat edilul Mangaliei.

Publicația „Dobrogea Live” a arătat că Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA) SA are unul dintre cele mai mari tarife la serviciile de furnizare a apei potabile și canalizare din România.

RAJA SA este condusă de președintele PSD al județului Constanța, Felix Stroe. Acesta candidează pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Citește și: Cine este Felix Stroe, sursa „Dan” a Securității, cel care vrea să ajungă președintele Consiliul Județean Constanța

Sursa foto: Digi 24

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments