3.4 C
Constanța
miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăPoliticăValentin Sterpu, candidat USR-PLUS la primăria Năvodari: „Am făcut testul poligraf pentru...

Valentin Sterpu, candidat USR-PLUS la primăria Năvodari: „Am făcut testul poligraf pentru ca oamenii să vadă că sunt altfel. Nepotismul și corupția trebuie să dispară”

Pentru a demonstra că el nu este la fel, că nu își dorește să ajungă „la ciolan”, Valentin Sterpu a trecut prin testul poligraf, fiind, poate, singurul candidat din România care a avut curajul de a răspunde sincer întrebărilor expertului poligraf.

Printre marile probleme cu care se confruntă administrațiile locale se numără corupția și nepotismul, ceea ce face dintr-o primărie o instituție subordonată edilului, nu cetățeanului. De aceea, candidatul USR-PLUS la primăria orașului Năvodari, Valentin Sterpu, a decis să facă testul poligraf înainte de a veni în fața cetățenilor și a le cere votul.

„Am făcut testul poligraf deoarece lumea spune că toți sunt la fel, toți vin la ciolan și toți oportuniștii se bagă în politică. L-am făcut pentru a demonstra oamenilor că eu nu sunt așa, sunt un om care a reușit în viață prin muncă cinstită, prin forțe proprii, fără să am beneficii de la altcineva”, spune candidatul USR-PLUS.

Testul poligraf a fost realizat de expertul Liviu Chesnoiu, a durat aproximativ 6 ore, fiind centrat pe 3 întrebări primordiale: „Ai primit vreodată foloase necuvenite?”; „Ai primit vreodată mită?”; „Ai făcut vreodată trafic de influență?”

Valentin Sterpu a trecut cu bine acest test și și-ar dori ca fiecare politician din România care candidează să aibă curajul de a răspunde sincer la aceste întrebări.

„Asta este marea noastră problemă în administrație, politică sau guvernare: tot ce nu merge, nu merge din cauza corupției și a traficului de influență care se materializează prin nepotism – persoane angajate pe pile, fără competențe. Sunt angajate și stau pe salarii plătite din bani publici, iar o parte din bani se întorc la partid. Asta trage în jos administrația publică și țara, în general”, spune Valentin Sterpu.

Năvodari, un oraș sufocat de praf și betoane

Valentin Sterpu (41 de ani, căsătorit, doi copii) este candidat la funcția de primar al orașului Năvodari din partea alianței USR-PLUS. Născut și crescut în Năvodari, acesta și-a început cariera ca inginer și a deținut mai multe poziții de conducere și coordonare în companii din țară. În prezent este consultant intern pentru managementul fabricilor, într-o companie multinațională.

Printre principalele probleme ale Năvodariului, V. Sterpu amintește una deosebit de pregnantă: „orașul este sufocat de betoane și praf. S-a construit haotic fără a se respecta regulile de urbanism. Mediul natural în jurul căruia s-a format orașul Năvodari nu este cu nimic pus în valoare.”

De asemenea, candidatul USR-PLUS are un plan de creare de facilități atractive pentru potențialii investitori care vor avea nevoie de forță de muncă locală. În același timp, și antreprenorii mici și mijlocii locali vor fi stimulați.

„Cel mai important lucru pe care îl putem face noi, administrația locală, pentru îmbunătățirea calității vieții năvodărenilor, este să asigurăm infrastructura necesară dezvoltării. Este absolut necesar să înființăm o linie de transport public local, ecologic, dar și o rețea de piste de biciclete, care să lege toate cartierele periferice cu centrul orașului, să rezolvăm problema parcărilor prin construirea de parcări pe verticală, să amenajăm parcuri industriale cu toate utilitățile necesare care să fie atractive pentru oricine dorește să-și dezvolte o afacere, să rezolvăm eficient și pe termen lung problemele legate de rețelele de canalizare, iluminat public și infrastructură școlară, să facem tot posibilul pentru a extinde durata sezonului turistic și în afara perioadei estivale”, conchide Valentin Sterpu, candidatul USR-PLUS la primăria orașului Năvodari.

Comandat de PARTIDUL UNIUNEA SALVATI ROMÂNIA; Executat de Asociația „De la Dunăre la Mare” în ziarul on line „Dobrogea Live”. COD MANDATAR 21200251

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments