Reacția șefului ISJ Constanța, Sorin Mihai: Inspectorii corupți au revenit la catedră

Doi inspectori din cadrul Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Constanța au înceiat acorduri de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA. Ei sunt acuzați de luare de mită și trafic de influență.

Dobrogea Live a prezentat cazurile de corupție din șânul ISJ Constanța. Despre prima condamnare a inspectoarei Iulia Cristina Cabrancea poți citi AICI. Al doilea dosar penal al acesteia este descris AICI.

Tribunalul Constanța urmează să se pronunțe cu privire la acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat de inspectorul Lucian Faliboga. Despre acest caz poți citi AICI.

Sorin Mihai, șeful ISJ, reacționează

Dobrogea Live i-a solicitat lui Sorin Mihai, inspector școlar general, un punct de vedere referitor la aceste cazuri de corupție din instituția pe care o conduce. Redăm integral răspunsul lui.

„Cele două cadre didactice menționate de dumneavoastră nu mai sunt angajate în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța din primăvara acestui an. Prin încetarea detașării în interesul învățământului, au revenit la catedra rezervată. Așadar, raportul contractual, în calitate de angajați, este cu unitățile de învățământ angajatoare.

Inspectoratul Școlar Județean Constanța depune toate eforturile pentru a fi eradicată corupția în sistemul de învățământ preuniversitar constănțean, inclusiv prin colaborare cu instituțiile competente și cu organele abilitate.

Este regretabil faptul că există și situații excepționale care aduc atingere imaginii învățământului preuniversitar constănțean, însă avem convingerea că nu umbresc probitatea morală și profesionalismul tuturor angajaților din sistemul educațional județean.

În mod evident, vom colabora pe mai departe cu organele abilitate și vom pune în aplicare orice hotărâre de instanță care vizează activitatea Inspectoratului Școlar Județean Constanța și care intră în atribuțiile și în sfera de competență a instituției noastre.”

Urmărește-ne pe:

6 COMENTARII

  1. Nici usturoi nu a mancat, nici gura nu ii miroase! A uitat sa mentioneze ca cei doi erau foarte buni prieteni de-ai lui!

  2. Puerila intervenția ISJ! Intrebarea de pe buzele tuturor este: Cabrancea si Faliboga au tinut toata spaga ptr ei sau au dat ceva mai departe?

Comments are closed.

Doneaza