OFICIAL: Șederea și practicarea jocurilor sportive pe spațiile verzi din Constanța sunt permise

Consilierii locali au adoptat săptămâna trecută un proiect inițiat de primarul Vergil Chițac care reglementeză mai multe aspecte privind administrarea și întreținerea spațiilor verzi din Constanța.

Printre altele, noul regulament stipulează și obligațiile persoanelor fizice și juridice în raport cu spațiile verzi, capitol în care se menționează că “se interzice deteriorarea spațiilor verzi sau a celor cu această destinație din parcuri, grădini publice, cât și din vecinătatea imobilelor, prin orice mijloace, cu excepția trecerii cu piciorul sau a așezării pe acestea a persoanelor”.

regulament spatii verzi
OFICIAL: Șederea și practicarea jocurilor sportive pe spațiile verzi din Constanța sunt permise 2

Cu alte cuvinte, oficial este permis accesul și șederea pe spațiile verzi din Constanța, așa cum mulți dintre noi am văzut în țările occidentale.

Este pentru prima dată când acest aspect este reglementat unitar la nivelul administrației locale, eliminând astfel abuzurile exercitate de către administratorii parcurilor publice, care interziceau “călcarea ierbii”.

Mai mult, regulamentul care va intra în vigoare după validarea de către Prefectură prevede că pe spațiile verzi pot fi practicate jocurile sportive, cu excepția celor care presupun utilizarea de echipament profesionist care ar putea deteriora suprafețele de gazon.

Sursa foto: Huffpost

Urmărește-ne pe:

Doneaza