3.4 C
Constanța
miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăActualitateRAJA, campioana prețurilor la apă și canalizare. Cu cât a majorat tarifele

RAJA, campioana prețurilor la apă și canalizare. Cu cât a majorat tarifele

Regia Autonomă Județeană de Apă (RAJA) Constanța este operatorul de servicii de apă și canalizare cu tarifele cele mai mari din România.

Conform listei oficiale publicate de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Servicii Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), la 6 ianuarie 2021, RAJA era operatorul cu cel mai mare tarfif la serviciile cumulate de apă și canalizare.

Astfel, în total, un consumator plătește 5,21 pe metru cub de apă potabilă și 4,59 lei pe metrul cub de apă care trece prin rețeaua de canalizare/epurare, în total fiind vorba despre servicii de 9,80 lei/mc, ceea ce face din RAJA compania cu tarifele cele mai mari din țară.

Anul trecut, în luna iulie, RAJA vindea metrul cub de apă cu 4,96 de lei și 4,36 de lei pe metru cub de apă care trece prin rețeaua de canalizare, ceea ce făcea din RAJA să fie pe locul al treila la aceste servicii (9,32 lei/mc).

UPDATE Reprezentanții RAJA au transmis că tarifele actuale sunt 4,96 lei/mc de apă și 4,36 de lei mc apa canalizare/epurare.

RAJA a fost condusă timp de 17 ani de Felix Stroe, președintele PSD Constanța, care a demisionat din funcție la începutul lunii octombrie. Felix Stroe este în acest moment senator PSD, iar la alegerile locale a pierdut funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Citește și: Cine este Felix Stroe, sursa „Dan” a Securității, cel care vrea să ajungă președintele Consiliul Județean Constanța

Cele mai populare

Recent Comments