Primarul Constanței s-a rățoit la șoferii CT Bus, dar le-a mărit salariile

Transportul în comun a fost blocat aproape întreaga zi de luni, 1 noiembrie. Protestul sindicaliștilor CT Bus era de așteptat deoarece aceștia ceruseră încă de spătămâna trecută mărirea salariilor și acordarea anumitor sporuri.

Deși a fost așteptat la garaj de șoferii CT Bus, primarul Municipiului Constanța a stat departe de protestatari. Vergil Chițac a preferat, după multe ore în care constănțenii circulau pe jos sau cu taxiul, să-și arate mușchii pe Facebook.

Stimați angajați ai CT Bus, constănțenii vă plătesc pentru a le asigura transportul public în oraș. Vă rog să rețineți acest lucru. Dumneavoastră vă primiți salariile din banii orașului și ai cetățenilor pe care sunteți obligați să îi respectați”, le-a transmis Chițac. Primarul, am putea spune, este în aceeași situație cu șoferii CT Bus: își primește salariul din banii constănțenilor și, teoretic, este obligat să-i respecte.

În aceeași postare de pe Facebook, primarul le mai spune șoferilor că, la nivel de CT Bus salariul mediu este de 3.700 de lei (compania ar avea 724 de salariați), dintre care 3.100 sunt plătiți de constănțeni.

Soluția creșterii veniturilor ține de gestionarea eficientă a banilor pe care vi-i dau deja cetățenii și de creșterea veniturilor proprii. Iar aceasta este responsabilitatea exclusivă a companiei de care vă ocupați dumneavoastră, nu a constănțenilor pe care astăzi i-ați privat de un serviciu pe care ei vi-l plătesc”, adaugă primarul.

Una spune, alta face

În timp ce se rățoia pe Facebook la șoferii CT Bus, aceștia negociau cu conducerea companiei (oamenii primarului) și au obținut o serie de majorări salariale, tot din banii constănțenilor.

Preşedintele Sindicatului Liber Transport Comun Constanţa, Toma Daniel, a declarat că în urma negocierilor avute luni seara au fost obţinute creşteri de salariu.

“Am obţinut o creştere de salariu de 200 de lei de la 1 ianuarie, încă 200 de lei după aprobarea bugetului local plus încă 150 de lei de la 1 septembrie anul viitor. Am mai obţinut un spor de 10% la conducătorii auto, 5% pentru personalul din atelier şi 3% pentru restul salariaţilor. Sporurile vor fi date tot după aprobarea bugetului local de anul viitor”, a afirmat liderul de sindicat.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza