Vergil Chițac, bilanțul primului an de mandat. „Orașul se îndreaptă în direcția potrivită”

Primarul Constanței și-a prezentat bilanțul primului an de mandat. Documentul cuprinde toate realizările pe care edilul crede că le poate bifa, dar și multe promisiuni. Din punctul său de vedere, orașul se îndreaptă în direcția bună. Documentul poate fi accesat AICI.

„A fost un an dens și aprig din multe puncte de vedere, în care ne-am concentrat activitatea în două direcții principale: muncă de organizare la interior și muncă de concepție și maturizare a marilor proiecte de care municipiul are urgentă nevoie”, spune primarul.

El promite că de anul viitor vor începe să se implementeze „marile proiecte de infrastructură”.

„În acest moment, vă asigur că orașul nostru se îndreaptă în direcția potrivită. Prin publicarea acestui raport de activitate anual, obicei pe care cei dinaintea mea nu l-au avut, trag speranța că veți observa o schimbare în bine a modului în care administrația publică din Constanța înțelege să îi respecte pe cetățeni”, mai spune Vergil Chițac.

Ce lipsește din raport

Primarul Constanței a uitat cu totul de faptul că a promis că va fi un „primar eminamente pro business”. Din raportul primului an de mandat lipsește cu desăvârșire capitolul referitor la sprijinirea mediului de afaceri din Constanța. A făcut sau nu ceva administrația Chițac pentru a veni în ajutorul investitorilor privați? Nu se spune nimic în document.

O altă informație care lipsește din raport este cea referitoare la cele două hectare de spații verzi și zece hectare de parcuri pe care a promis că le va adăuga anual acestui oraș.

Desigur, nici turismul nu a fost o prioritate pentru edil în acest prim an de mandat. Asta s-a văzut și din taxa de parcare gândită pentru Mamaia, o taxă care ajungea pentru 24 de ore la aproape 100 de lei.

De asemenea, lipsesc din raport capitolele referitoare la incapacitatea administrației conduse de Vergil Chițac de a întreține spațiile verzi ale orașului, tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase sau tensiunile dintre primărie și Asociația Elevilor pe tema burselor școlare.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza