2.4 C
Constanța
vineri, decembrie 2, 2022
AcasăActualitatePrimăria asociază roata panoramică cu clădirile-simbol ale Constanței

Primăria asociază roata panoramică cu clădirile-simbol ale Constanței

gabriel.botezatu@dobrogealive.ro

Primăria Constanța pune egal între roata de agrement ridicată vara aceasta în parcarea de lângă faleză și simboluri-tezaur ale orașului, cum ar fi Cazinoul și Moscheea.

Astfel, administrația locală este atât de încântată de instalația circulară, încât a adăugat roata pe logoul de promovare a orașului, alături de construcții emblemă – Far, Cazino, Catedrala Sfinții Petru și Pavel, statuia lui Ovidiu și Moscheea Carol I.

Noua carte de vizită a Constanței poate fi observată pe autobuzele turistice operate de CT Bus.

Nu este clar ce a determinat Primăria să insereze în imaginea de prezentare a orașului, alături de clădiri-emblemă de peste 100 de ani, o instalație de agrement privată, care nu prezintă nicio valoare estetică sau simbolică.

Multe semne de întrebare. Primăria tace

Mai mult decât atât, roata panoramică de pe malul mării este administrată de o firmă din Săcele, care a fost înființată cu doar un an în urmă și figurează la Registrul Comerțului cu un singur angajat, cifră de afaceri zero și pierderi de 10.648 lei.

Cu toate că încă de la anunțarea ridicării instalației, primarul Decebal Făgădău și-a asociat numele cu roata de agrement, iar Primăria și-a asumat rolul de comunicator, se știe foarte puțin despre cum a ajuns o firmă cu nici un an experiență să opereze o asemenea instalație.

Reporterii „Dobrogea Live” au solicitat Primăriei încă de la inaugurarea instalației lămuriri privitoare la criteriile și modul de atribuire a contractului, însă nici până în prezent nu au fost primite răspunsurile.

„Bâlciuri și parcuri de distracții”

Trebuie menționat că operarea unei instalații de agrement la mare înălțime presupune asumarea unor responsabilități legate de siguranța oamenilor, iar experiența în acest tip de activități ar trebui sa fie esențială în criteriile Primăriei când aprobă astfel de investiții.

Proaspăta firmă este administrată de doi asociați, iar activitatea CAEN a acesteia este „Bâlciuri și parcuri de distracții”.

La începutul anului, la cinci luni după înființarea firmei din Săcele, primarul Constanței, Decebal Făgădău anunța construirea unei „roți ca la Londra” în parcarea din proximitatea falezei. Comparația a fost cel puțin exagerată. Față de London Eye, roata de la Constanța este de patru ori mai mică, în timp ce dimensiunea unei cabine este de șase ori mai redusă.

Roata panoramică de la Constanța, cu o înălțime de 36 de metri (aproximativ înălțimea unui bloc cu 10 etaje), a fost adusă din Italia şi are în total 26 de cabine; o cabină este rezervată persoanelor cu dizabilităţi, iar una va fi cabina VIP.

Sursa foto: Primăria Constanța

Citește și: Roata panoramică de lângă faleza Constanței, în atenția DSP: Doar o persoană în cabină, dacă nu e însoțită de familie

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments