„Asta ți-ai dorit, asta ai: O Poliție de care să râzi, fără autoritate”. Reacția unui polițist la glumele din mediul online

Poliția Română a ajuns, din nou, în atenția opiniei publice după crima din lumea interlopă bucureșteană. Polițiștii au fost acuzați că au stat „ca agenții de pază” la priveghiul celui omorât, că nu au aplicat sancțiuni și că nu au nicio autoritate în fața clanurilor interlope.

De la acuzații la glume a fost doar un pas, rețelele sociale sunt pline de astfel de „caterinci” la adresa Poliției Române. Glumeților, dar nu numai, le-a răspuns un polițist de la malul mării care administrează pagina de Facebook Polițiștii au Umor.

Mesajul polițistului este unul destul de simplu: întreaga societetate se complace în această situație, iar România are Poliția pe care și-o dorește.

„Tu, șoferule, care îmi spui că păzesc țiganii la priveghi, de ce nu îi spui șefului tău că refuzi să mai pui magnetul la tahograf ca să faci mai mulți bani și mai mulți kilometri? Tu, taximetristule, care râzi de mine, de ce nu îi spui șefului tău că refuzi să mai pleci în curse dacă nu emiți bonul fiscal și fără „maimuță”? Tu, ospătarule, de ce nu îi spui patronului că refuzi să mai servești la mese, pentru că mâncarea este mizerabilă? Tu, oricine ai fi, nu ai curaj să-i spui patronului/șefului să se dea mai încolo, îl pupi în c*r de dimineața până seara, dar vii și mă critici? De ce? Pentru că fac ceea ce mi se dispune să fac?

Ți se pare că îmi face vreo plăcere? Râzi mult și bine, pentru că, indirect, râzi de tine, de societatea în care te complaci. Asta ți-ai dorit, asta ai. O Poliție de care să râzi, fără autoritate, subfinanțată, fără niciun cuvânt de spus. Totul mulțumită celor pe care i-ai votat singurel, ipocritule!

Vrei polițiști „americani” cu finanțare și legislație de pe timpul lui tataie. Nu prea merge. Știu, nu tu i-ai votat, au ajuns singuri în Parlament. Neamurile și șefii nu ni-i alegem, dar pe cei care decid asta ai puterea să-i alegi. Poate crezi că ne face plăcere să păzim indivizi dubioși, care nu au plătit taxe în viața lor, plini de burți și aur. Surpriză, nu ne place! Iar indivizii ăia au ajuns la acest tupeu cu girul celor care au râs de noi, cu girul tău, al celui care se crede mare comic din spatele unei tastaturi.

Da, da! Ai citit foarte bine. Singura plăcere este atunci când astfel de indivizi, certați cu legea, cu bunul simț, ajung în spatele gratiilor. Restul sunt doar vorbe goale. Roagă-te ca pe viitor să nu îi păzești tu, cel care râde acum. Spor la râs în continuare”.

Observ că i-au apucat pe unii mai caterincoși glumele cu paza priveghiului celui cu nume de instrument muzical. Știți…

Publicată de Politistii au umor pe Duminică, 9 august 2020

Sursa foto: IPJ Tulcea

Urmărește-ne pe:

Doneaza