1.4 C
Constanța
joi, decembrie 1, 2022
AcasăActualitatePrefectul Constanței refuză invitația ÎPS Teodosie. Nu merge la Peșteră deoarece respectă...

Prefectul Constanței refuză invitația ÎPS Teodosie. Nu merge la Peșteră deoarece respectă legea

ÎPS Teodosie a transmis că „invită statul român” la mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, pe 30 noiembrie. Invitație vine în contextul în care în județul Constanța sunt interzise pelerinajele, lucru întărit și de două decizii ale Tribunalului.

Cu toate că regulamentele interzic, Teodosie sfidează legea și continuă să invite lumea la Peștera Sfântului Andrei. Mai mult, a invitat și „statul român” să fie prezent la slujbă. „IPS Teodosie invită Statul român la sărbătoarea națională religioasă Sf. Andrei”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa a refuzat invitația ierarhului.

„Referitor la invitația transmisă de Arhiepiscopia Tomisului, prefectul Silviu-Iulian Coșa nu va fi prezent în data de 30 noiembrie la pelerinajul organizat la Peștera Sfântului Andrei, întrucât respectă prevederile legii, nefiind locuitor al comunei Ion Corvin”, transmite prefectura.

Prefectul îi îndeamnă la responsabilitate pe credincioși și le reamintește că anul acesta, la Peșteră, pot merge în pelerinaj doar cei cu domiciliul în localitatea Ion Corvin.

„Foarte important de menționat este faptul că vom avea grijă și în privința respectării prevederilor legale actuale. Așadar, facem apel la înțelegerea credincioșilor care nu sunt din Ion Corvin și care nu vor putea participa la pelerinaj”, spune Silviu-Iulian Coșa.

Prefectura Constanța anunță că jandarmii din Gruparea Mobilă „Tomis” sunt pregătiți pentru a dialoga cu oamenii și vor gestiona cu profesionalism orice situație, în vederea prevenirii unor eventuale incidente sau provocări.

Cele mai populare

Recent Comments