-0.6 C
Constanța
duminică, ianuarie 29, 2023
AcasăUltimele ȘtiriPontonul inaugurat de Raluca Turcan a intrat la apă. Iată explicațiile

Pontonul inaugurat de Raluca Turcan a intrat la apă. Iată explicațiile

În urmă cu trei săptămâni, oficialitățile tulcene, alături de ministrul Raluca Turcan, se înghesuiau să taie panglica unui proiect ce aparține Fundației Sera. Era vorba despre un ponton – primul centru itinerant din ţară pentru copiii cu dizabilităţi.

În această dimineață, pontonul a fost găsit cu apă la bord. iată explicațiile pe care le dau cei de la Fundația Sera:

„Venim cu o serie de precizări legate de situația pontonului de la Mahmudia.

De când a fost inaugurat și până când își va începe propriu-zis activitatea cu beneficiarii, pontonul a fost legat de mal la Mahmudia. Pentru a putea începe activitatea, mai sunt de parcurs câteva etape obligatorii: avem nevoie de rezolvarea transcrierii proprietății și de definitivarea și avizarea de finanțator a echipei tehnice și de management necesare (șeful de centru, echipa de terapeuți și echipa de supraveghere tehnică). Este o echipă care va fi mobilă, formată din oameni care trebuie să aibă disponibilitatea de a locui o vreme pe ponton, în perioadele cu deplasări în Delta Dunării, ceea ce a generat un proces dificil și lung de recrutare.

Până atunci, am decis ca pontonul să fie menținut la mal, în Mahmudia.

De aseară și până azi dimineață, din cauza condițiilor meteo și din cauza adâncimii mici a apei din acea zonă, vasul s-a sprijinit de fundul apei și a început să se încline. În plus, ca urmare a unei defecțiuni la generatorul care asigura alimentarea electrică a pompelor de santină, menite să scoată apa, pontonul a început să ia apă. Precizăm că vasul nu este scufundat, ci a fost inundată o parte din subsol, fără să fi fost afectate dormitoarele sau cabinetele de terapie, iar situația se va reglementa în câteva zile.

Astăzi dimineață, am contactat specialiștii de la fața locului pentru a decide care este cea mai bună soluție de evacuare a apei și de punere pe linia de plutire corectă. Deja o firmă specializată lucrează în acest sens și, până la mijlocul săptămânii viitoare, vasul va fi repus pe linia de plutire.

Estimăm că centrul de recuperare își va începe activitățile cu beneficiarii în luna noiembrie.

Și noi ne dorim să rezolvăm cât mai repede această situație tehnică, un incident nedorit, și depunem toate eforturile în acest sens, astfel încât să putem demara activitatea centrului așa cum a fost programată.

În ceea ce privește finanțarea, menționăm că achiziția pontonului plutitor s-a făcut exclusiv din fonduri private.”

Citește și:

1 COMENTARIU

  1. Niste idioti sunt vinovati de faptul ca vasul ala a ramas cu curul pe uscat. Probabil erau beti sau plecasera sa scoata plasele din apa si au uitat ca Dunarea scade. Probabil se gandesc acum sa astepte sa creasca Dunarea la loc si sa restabilizeze vasul. Undeva la primavara. Dobitocii !

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments