Reacția dură a BOR după ce Teodosie continuă să îndemne la nevaccinare

Biserica Ortodoxă Română a reacționat prin vocea purtătorului de cuvânt, Vasile Bănescu, la noile declarații ale ÎPS Teodosie legate de vaccinare. Ierarhul le-a transmis ascultătorilor săi să nu accepte vaccinarea deoarece sunt apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene. Mesajul vine într-un moment în care România înregistrează zilnic sute de morți cauzate de COVID-19.

„Îndemnul unui cleric împotriva vaccinării este total dezavuat de Biserică”, spune purtătorul de cuvânt al BOR., transmite stiripesurse.ro

„Trebuie distins in mod clar între problema certificatului verde, care e nuanțată, si îndemnul unui cleric împotriva vaccinării. Ultimul e total dezavuat de Biserica”

Bănescu atrage atenția totodată la martirii cu cauze false care pot apărea în rândul credincioșilor creștini ortodocși.

Iraționalul antivaccinism justificat religios rămâne o mare și riscantă neînțelegere care îi poate transforma pe unii, nu puțini, în martirii unei cauze false. Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare”, avertizează Bănescu.

„Fiecare persoană decide liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia. Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale.”, a mai îndemnat purtătorul de cuvânt al BOR.

În plin val patru al pandemiei, ÎPS Teodosie a declarat răspicat: „Nu acceptaţi să vă vaccinaţi. Sunteţi apăraţi de Constituţia ţării şi de legile europene”.

Arhiepiscopul Tomisului a refuzat şi în trecut să respecte regulile impuse de autorităţi, dar şi de Biserica Ortodoxă Română şi a oficiat slujbe religioase în prezenta a sute de oameni şi a organizat pelerinaje atunci când acestea erau interzise.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza