13.4 C
Constanța
luni, septembrie 20, 2021
AcasăMarea NeagrăPericolele militare de la Marea Neagră, discutate la Mănăstirea Dervent

Pericolele militare de la Marea Neagră, discutate la Mănăstirea Dervent

Asociația „Casa Mării Negre / Black Sea House” Constanța organizează, în colaborare cu Mănăstirea Dervent, Asociația „Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană” – filialele București și Constanța și Asociația Naţională Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Constanța, Conferința Ştiințifică Internațională „Istorie, geopolitică și spiritualitate românească la Marea Neagră”, eveniment care va avea loc vineri, 13 august a.c., la Mănăstirea Dervent, județul Constanța.

Conferința reprezintă cea de-a treia ediție a Simpozionului Ştiinţific Internaţional „Destine frânte pentru Ţară în vatra istorică românească”, desfășurat tot la Mănăstirea Dervent, în 2018 și 2919.

 „Desfășurarea unei astfel de Conferințe Științifice este extrem de relevantă, mai ales în contextul geopolitic turbulent actual din zona Mării Negre, zonă ale cărei crize și turbulențe au devenit sistemice. Românii din Republica Moldova sunt în continuare ţinta predilectă a unor agresiuni culturale din partea unor actori statali și nonstatali externi din est. Criza identitară a românilor din Basarabia și din vecinătate necesită o conectare stabilă şi constantă a acestora la adevărul istoric, la istoria şi cultura românească. Conferința va facilita inclusiv promovarea valorilor europene, pentru ca noua generaţie de tineri care provine din vecinătatea istorică să-şi dezvolte pe termen lung orientarea pro-democratică şi pro-europeană.”, transmite dr. Dorin Popescu, președintele Asociației „Casa Mării Negre / Black Sea House” Constanța.

Conferința se încadrează într-un program integrat de manifestări ştiinţifice, dezbateri publice şi activități de cercetare ştiinţifică demarat și derulat în perioada 2017-2021 de către Asociația Casa Mării Negre / Black Sea House, în colaborare cu instituţiile partenere, care are ca temă Istoria şi Geopolitica Mării Negre în civilizaţia şi cultura europeană.

Aici puteți consulta programul evenimentului:

Cele mai populare

Recent Comments