0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăActualitatePentru că firmele nu participă la licitații, Primăria majorează cu 25% suma...

Pentru că firmele nu participă la licitații, Primăria majorează cu 25% suma pentru reabilitarea Casei Embiricos

Primăria Constanța a organizat mai multe licitații care vizează atribuirea contractului de reabilitare a Casei Embiricos, însă nicio firmă nu și-a manifestat interesul față de proiectul estimat inițial la 14,94 milioane lei.

Într-un proiect care va fi supus vineri votului Consiliului Local, Primăria solicită aprobarea ajustării indicatorilor tehnico-economici ai lucrărilor la valoarea de 18,77 milioane lei.

În acest fel, municipalitatea speră că majorarea cu 25% a ofertei va atrage firme interesate să reabiliteze clădirea veche de 100 de ani.

„La procedura de achiziție prin SEAP nu s-a prezentat niciun ofertant. Procedura a fost reluată, însă fără niciun rezultat. În urma discuțiilor purtate cu specialiști în domeniu s-a indicat faptul că motivul real pentru care nu au fost depuse oferte în cadrul procedurii menționate ar fi majorarea prețurilor din sectorul construcții”, se arată în proiectul de HCL inițiat de primarul Vergil Chițac.

Cunoscută și ca Palatul Navigației, clădirea construită în 1922 în stil art nouveau este în stare avansată de degradare de multă vreme.

Primăria Constanța intenționează să înființeze în clădirea emblematică un incubator de afaceri destinat antreprenorilor care activează în industriile creative.

Clădirea cu patru etaje are o suprafață desfășurată  de 2.346 mp și capacitatea de a găzdui maxim 17 firme rezidente și 160 de persoane.

Fostul Palat al Navigației a fost construit de frații Embiricos, bogați armatori greci care dețineau singura companie care opera curse regulate Constanța – New York, cu sediul în clădirea amintită.

După instaurarea comunismului, imobilul a fost naționalizat, iar după anii ’90 a servit drept sediu pentru persoane în serviciul social până când starea clădirii a început să fie o amenințare pentru locatari.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments