ActualitateBucăți din Casa Embiricos, aflată în proprietatea Primăriei Constanța, au început să...

Bucăți din Casa Embiricos, aflată în proprietatea Primăriei Constanța, au început să se prăbușească

Bucăți din ornamentele Casei Emibiricos au început să se desprindă și se prăbușesc pe strada semi-pietonală Nicolae Titulescu din zona peninsulară a Constanței.

Cunoscută și ca Palatul Navigației, clădirea construită în 1922 în stil art nouveau este în stare avansată de degradare de multă vreme.

Clădirea este în proprietatea Primăriei Constanța, care a organizat licitație pentru reabilitarea ei, însă a fost anulată întrucât nicio firmă nu s-a arătat interesată de contract.

Surse din piața construcțiilor au declarat pentru „Dobrogea Live” că nicio firmă nu vrea să-și asume proiectul pentru că municipalitatea oferă pentru reabilitarea Casei Embiricos o sumă mult sub prețul pieței.

Primăria intenționează să înființeze în Casa Embiricos un incubator de afaceri pentru firme nou înființate.

Fostul Palat al Navigației a fost construit de frații Embiricos, bogați armatori greci care dețineau singura companie care opera curse regulate Constanța – New York, cu sediul în clădirea amintită.

După instaurarea comunismului, imobilul a fost naționalizat, iar după anii ’90 a servit drept sediu pentru persoane în serviciul social până când starea clădirii a început să fie o amenințare pentru locatari.

Chiar dacă Primăria Constanța nu a reușit să încheie un contract de reabilitare, nu a depus nici până astăzi vreun efort pentru punerea în siguranță a clădirii, cu excepția montării unui gard de sârmă în jurul a ce a fost odată una dintre cele mai elegante clădiri din Constanța.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza