Bucăți din Casa Embiricos, aflată în proprietatea Primăriei Constanța, au început să se prăbușească

Bucăți din ornamentele Casei Emibiricos au început să se desprindă și se prăbușesc pe strada semi-pietonală Nicolae Titulescu din zona peninsulară a Constanței.

Cunoscută și ca Palatul Navigației, clădirea construită în 1922 în stil art nouveau este în stare avansată de degradare de multă vreme.

Clădirea este în proprietatea Primăriei Constanța, care a organizat licitație pentru reabilitarea ei, însă a fost anulată întrucât nicio firmă nu s-a arătat interesată de contract.

Surse din piața construcțiilor au declarat pentru „Dobrogea Live” că nicio firmă nu vrea să-și asume proiectul pentru că municipalitatea oferă pentru reabilitarea Casei Embiricos o sumă mult sub prețul pieței.

Primăria intenționează să înființeze în Casa Embiricos un incubator de afaceri pentru firme nou înființate.

Fostul Palat al Navigației a fost construit de frații Embiricos, bogați armatori greci care dețineau singura companie care opera curse regulate Constanța – New York, cu sediul în clădirea amintită.

După instaurarea comunismului, imobilul a fost naționalizat, iar după anii ’90 a servit drept sediu pentru persoane în serviciul social până când starea clădirii a început să fie o amenințare pentru locatari.

Chiar dacă Primăria Constanța nu a reușit să încheie un contract de reabilitare, nu a depus nici până astăzi vreun efort pentru punerea în siguranță a clădirii, cu excepția montării unui gard de sârmă în jurul a ce a fost odată una dintre cele mai elegante clădiri din Constanța.

Urmărește-ne pe:

Doneaza