0.4 C
Constanța
miercuri, decembrie 1, 2021
AcasăPrimării DobrogenePe ce va cheltui Primăria Medgidia cei 23 de milioane de lei...

Pe ce va cheltui Primăria Medgidia cei 23 de milioane de lei primiți de la Guvernul Cîțu

La începutul lunii octombrie, după ce PNL și-a ales noul președinte în persoana premierului Florin Cîțu (actualmente premier demis), Guvernul României a împărțit bani de la fondul de rezervă către administrațiile locale.

Județul Constanța, unde tabăra PNL condusă de Bogdan Huțucă a întors armele împotriva lui Ludovic Orban, a primit cea mai mare sumă: 71.437.000 de lei.

Citește și: Faleza din Ovidiu ar putea deveni loc de rugăciune. Teodosie vrea acolo o biserică

În consecință, Vergil Chițac a fost recompensat cu 10.000.000 de lei, iar Valentin Vrabie, primarul municipiul Medgidia (PNL), a primit 23.000.000 de lei – cea mai mare sumă din tot județul.

Orașul Techirghiol a primit suma de 5.000.000 de lei, comuna Ion Corvin – 5.000.000 de lei, comuna Mihail Kogălniceanu – 7.000.000 de lei, comuna Poarta Albă – 5.000.000 de lei. În schimb, primăriile conduse de primari PSD au primit, în medie, 50.000 de lei.

Cum va cheltui administrația Vrabie acești bani

Reporterii „Dobrogea Live” au solicitat Primăriei Medgidia să spună ce destinație vor avea cei 23 de milioane de lei. Răspunsul a fost unul scurt și foarte evaziv: „Vă comunicăm că aceste sume vor fi folosite pentru investițiile, proiectele și activitățile desfășurate în Municipiul Medgidia.”

În același răspuns, administrația locală ne asigură că „Primăria Medgidia respectă toate regulile procedurale aplicabile pentru asigurarea transparenței decizionale la nivelul autorității pentru resursele financiare publice utilizate”.

Interesul pentru cheltuirea acestor bani este cu atât mai mare cu cât Curtea de Conturi a găsit în trecut destule nereguli la Primăria Medgidia în ceea ce privește cheltuirea banilor publici.

foto Valentin Vrabie, primar Medgidia sursa:FB/AMR

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments