Primării DobrogeneO poveste fără sfârșit. Primăria Constanța anunță data la care va fi...

O poveste fără sfârșit. Primăria Constanța anunță data la care va fi inaugurată strada Ștefan cel Mare

Lucrările pentru reabilitarea străzii Ștefan cel Mare au început în vara anului 2021. În aprilie 2022, proiectul, în valoare de 90 de milioane de lei (bani europeni) trebuia finalizat. Suntem în aprilie 2024 și lucrările continuă.

Dacă termenul de aprilie 2022 a fost depășit, antreprenorul a anunțat finalizarea lucrărilor pentru data de 30 iunie 2023 și a dat vina pe compania de apă RAJA care trebuia să termine de înlocuit țevile de pe acea stradă înainte ca acolo să se pună pavaj. RAJA a finalizat intervențiile, dar pe strada respectivă nu a mai lucrat nimeni o perioadă de timp.

Povestea termenelor de finalizare ale proiectului

Și 30 iunie 2023 a trecut, iar un panou informativ anunța ca termen de finalizare a proiectului august 2025, un panou despre care reprezentanții Primăriei spuneau că nu ar avea girul administrației locale, administrație care insista la acea vreme că lucrările vor fi finalizate în toamna anului 2023.

Primăria Constanța anunță un nou termen de finalizare

Primăria Constanța a transmis ziarului Dobrogea Live că proiectul „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”, „care cuprinde și reabilitarea străzii Ștefan cel Mare a fost etapizat în cadrul Programului Regional S-E 2021-2027, având ca termen data de 31 august 2024.”

Lucrările, executate de firma unui condamnat penal

Firma Mooz Service a preluat în luna mai 2023 de la contractorul principal – SC Meva Concept – toate lucrările ce mai trebuie executate în cadrul proiectului „Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța”. Patronul firmei anunța că pe data de 30 septembrie 2023 lucrările vor fi finalizate.

Firma Mooz Service aparține lui Cristinel-Viorel Farcaș, fost director la Confort Urban în vremea primarului Decebal Făgădău (PSD), iar în această calitate a fost condamnat penal pentru corupție în anul 2017. Farcaș a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța în urma căruia a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare.

De când a preluat lucrările, Farcaș a avut grijă să lanseze prin intermediul presei locale diferite termene de finalizare a lucrării. Un lung șir de minciuni pe care Dobrogea Live le-a prezentat în ordine cronologică.

Proiectul urbanistic de reabilitare pietonală prevede amenajarea de fântâni arteziene şi mobilier inteligent, iluminat public modernizat, urmărindu-se creșterea cotei modale a deplasărilor pietonale și cu bicicleta, prin transformarea segmentului străzii Ștefan cel Mare într-o esplanadă pietonală modernă (trotuare și zone shared-space).

Urmărește-ne pe:

Doneaza