Firma unui fost director Confort Urban, condamnat pentru luare de mită, execută lucrările pe strada Ștefan cel Mare

Lucrările de pe strada Ștefan cel Mare, devenite o emblemă a incompetenței și nepăsării administrației publice locale, au căzut, în cele din urmă, pe mâna unei singure firme executante:  Mooz Services, care a preluat de la contractorul principal – Meva Concept – toate lucrările ce mai trebuie executate în cadrul proiectului.

„Eu am preluat de vineri (12 mai 2023 n.red.) tot ce înseamnă lucrările de pe Ștefan cel Mare și străzile adiacente”, spune patronul Mooz Services SRL, citat de Constanta.info. 

Pe 6 aprilie 2020, fostul primar Decebal Făgădău semna contractul de reabilitare a zonei centrale a Constanței, strada Ștefan cel Mare și zona adiacentă. Proiectul  – Acces și mobilitate pietonală în zona centrală a municipiului Constanța, are o valoare de 89.854.757,70 lei (fonduri europene 98% și bugetul local 2%).

De atunci au trecut trei ani, iar lucrările sunt departe de a fi finalizate.

Cine este Mooz Services SRL

SC Mooz Services SRL a fost înființată în anul 2015, având sediul pe strada Despot Vodă nr. 1 din municipiul Constanța. Firma are domeniul principal de activitate: lucrări de instalații electrice. De altfel, partea de instalații electrice era cea de care se ocupa această societate ca subcontractor al proiectului reabilitării străzii Ștefan cel Mare.

În bilanțul depus pe anul 2021, firma Mooz Services, cu 21 de angajați, declară o cifră de afaceri de 858.000 de euro (în creștere cu 108% față de 2020) și un profit net de 196.000 de euro.  

Societatea este deținută de Cristinel-Viorel Farcaș care este unic asociat și administrator.

În ultimii doi ani, SC Mooz Services SRL a avut patru contracte cu instituții publice (comuna Somova, comuna Brăneși și orașul Chitila), însumând peste 320.000 de euro.

Cristinel-Viorel Farcaș, condamnat pentru mită

Cristinel-Viorel Farcaș (foto colaj), cel care conduce firma care „salvează” proiectul de pe strada Ștefan cel Mare, este fost director al SC Confort Urban SRL, societatea comercială a Consiliului municipal Constanța sau firma din subordinea primăriei Constanța, așa cum o știe toată lumea.

În anul 2017, instanţa a admis acordul de recunoaștere încheiat între Cristinel-Viorel Farcaș şi DNA şi au dispus condamnarea fostului director general al S.C. Confort Urban S.R.L. la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare. 

Iată acuzațiile aduse de procurorii DNA:

În perioada 27 iunie – 19 noiembrie 2014, inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel, în calitate de director general al SC Confort Urban SRL Constanța, a solicitat administratorului delegat al unei societăți comerciale (ce deținea în același timp și o funcție de execuție în cadrul SC Confort Urban SRL Constanța) să achiziționeze un autovehicul marca Porsche Macan S pe care să-l pună la dispoziția inculpatului, lucru pe care acesta l-a și făcut.

Autoturismul respectiv, în valoare de 425.160,50 lei cu TVA (aproximativ 95.000 euro cu TVA), a fost pus la dispoziția inculpatului cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu ale acestuia din urmă, respectiv atribuirea și derularea în bune condiții a unui acord cadru privind servicii de transport rutier și închiriere utilaje încheiat cu societatea respectivă (vizarea facturilor emise de societatea prestatoare și semnarea ordinelor de plată către prestator în perioada ianuarie 2015 – decembrie 2016).

Autovehiculul a fost folosit gratuit, exclusiv și permanent de inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel și soția sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soției inculpatului.

De menționat este faptul că administratorul delegat al firmei (SC N & A TRANS 77 SRL) respective a fost nevoit să dea curs solicitării inculpatului și să acționeze contrar obligației de a îndeplini acte în interesul societății pe care o reprezenta, fiind constrâns moral de posibilitatea pierderii locului de muncă.

Urmărește-ne pe:

Doneaza