PoliticăDeputatul Bogdan Bola: „Gașca lui Ciucă & Ciolacu a pus gând rău...

Deputatul Bogdan Bola: „Gașca lui Ciucă & Ciolacu a pus gând rău românilor și democrației”

Deputatul Bogdan Bola (Forța Dreptei) trage un semnal de alarmă cu privire la îngrădirea unor drepturi electorale.

Monstruoasa coaliție de guvernare atentează grav la dreptul fundamentat de vot de care se bucură românii. Gașca lui Ciucă & Ciolacu vrea să pună piedici cetățenilor care nu se află în localitatea de domiciliu în ziua alegerilor să voteze viitorii europarlamentari pe liste speciale/suplimentare.”

Citește și: Deputatul Bogdan Bola solicită modificarea impozitării pensiilor speciale. „Marea reformă a pensiilor speciale s-a dovedit a fi, în final, o contrareformă” (P)

Până la alegerile din acest an, această categorie de alegători puteau să voteze pentru Parlamentul European pe listă suplimentară la orice secție de votare din localitatea unde se găseau în ziua alegerilor. Însa ordonanța emisă de Guvern îngreunează exercitarea dreptului de vot instituind obligația de a face o cerere pentru a putea vota și de a vota doar cu urna specială.

„Da, vorbim despre o descurajare a exercitării unui drept fundamental, dar asta, cred, nu mai miră pe nimeni. PNL și PSD au pus gând rău românilor și democrației din România. Altfel de ce nu ne-ar împiedica să votăm?”, se întreabă Bogdan Bola.

Peste 1,2 milioane de români au votat la alegerile precedente pe liste suplimentare, iar cei mai mulți sunt studenți, oameni care își petrec finalul de săptămână la munte sau la mare, oameni care muncesc într-o altă localitate și nu se pot deplasa la domiciliu. „Mulți dintre acești oameni fac parte din categoria celor care nu vor vota cu PNL – PSD, iar Ciolacu și Ciucă știu acest lucru foarte bine. De aceea au decis să le pună piedici în exercitarea dreptului de a alege.

Citește și: Bogdan Bola: „Spitalul construit de Asociația Dăruiește Viață le stă ca un nod în gât celor de la PSD și PNL”

Forța Dreptei solicită Curții Constituționale să judece cu celeritate excepțiile de neconstituționalitate cu privire la ordonanța de comasare invocate de Forța Dreptei și REPER și admise de ÎCCJ. Dincolo de orice decizie pe care „politicienii” din CCR o vor lua, românii nu trebuie să uite că sunt o forță de care PSD – PNL se teme, iar votul lor, chiar și cu toate piedicile puse, va face diferența și va restaura democrația în România”, concliuzionează deputatul Forța Dreptei.

Urmărește-ne pe:

Doneaza