9 C
Constanța
sâmbătă, aprilie 17, 2021
Acasă Delta Dunării Ivan Patzaichin îl contrazice pe Dan Barna: „Nu am revenit asupra deciziei”

Ivan Patzaichin îl contrazice pe Dan Barna: „Nu am revenit asupra deciziei”

După ce Dan Barna, liderul USR și vicepremierul Guvernului, a anunțat ieri că „l-a convins” pe Ivan Patzaichin să revină asupra deciziei de a nu se implica în activitatea grupului care va selecta un guvernator al deltei, azi Ivan Patzaichin a lămurit situația.

„Deși sunt gata să sprijin găsirea de soluții care să asigure o dezvoltare de bun simț a Deltei, nu voi mai avea un rol principal direct în procesul de selecție a guvernatorului ARBDD. Nu am revenit asupra acestei decizii.

Voi urmări desfășurarea consultărilor, la fel ca orice om interesat de soarta Deltei, și îmi voi spune punctul de vedere doar dacă voi simți că este nevoie.Sper ca modul transparent de dialog să ducă la alegerea unui profesionist cu viziune, care să vină cu un program realist, croit pentru binele Deltei. Guvernatorul ARBDD să facă politica Deltei, nu politică”, a scris Ivan Patzaichin.

Pe 15 ianuarie, Dacian Cioloș a explicat că USR PLUS se va ocupa de desemnarea noului guvernator al Deltei Dunării și a conducerii executive a ARBDD. Această sarcină revine alianței în urma discuțiilor purtate în coaliția de guvernare.

„L-am rugat, împreună cu Dan Barna, pe Ivan Patzaichin să conducă procesul de desemnare a guvernatorului Deltei și a conducerii executive a Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), responsabilitate care a revenit USR PLUS după negocierile cu partenerii de coaliție”, spunea Cioloș.

Dipă două zile, Ivan Patzaichin anunța că se retrage din acest grup consultativ deoarece a fost surprins „de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect.

FOTO Ivan Patzaichin – credit: Dan Vezentan

Cele mai populare

Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate...

Două noi investiții în rețele de apă și de canalizare pentru locuitorii din zona de sud a litoralului

RAJA SA a semnat astăzi – 16 aprilie 2021, două noi contracte de lucrări, CL 41 și CL 46, prevăzute în amplul Proiect Regional...

Miercuri, localitatea 23 August și stațiunile Olimp și Neptun vor rămâne fără apă

Pentru executarea unor lucrări de reabilitare și sectorizare, la nivelul Gospodăriei de apă - Tatlageac, RAJA SA va întrerupe furnizarea apei potabile miercuri –...

Trafic îngreunat în zona Tomis III din Constanța

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 600 mm, de pe bd. Tomis nr....

Recent Comments