Discuțiile din culisele municipalității Constanța ar putea fi transmise live pe Facebook

La discuțiile din comisiile de specialitate ale Consiliului Local Constanța ar putea asista toate persoanele care doresc să știe ce se află în spatele proiectelor de care depinde bunăstarea orașului de la malul mării.

Acest lucru s-ar putea întâmpla prin intermediul transmisiilor live ale ședințelor comisiilor de specialitate din cadrul municipalității, difuzate pe pagina Facebook a Primăriei Constanța.

Cel puțin aceasta este propunerea consilierilor locali USR PLUS, care au înaintat un amendament la regulamentul de funcționare al Consiliului Local, care prevede ca ședințele comisiilor de specialitate să fie transmise în direct.

Participarea constănțenilor la ședințele comisiilor de specialitate era deschisă publicului și înaintea crizei sanitare, însă, dacă va fi votat amendamentul, intrarea în culisele municipalității va fi mult mai facilă.

Constănțenii vor putea interveni live în CL

De asemenea, consilierii au înaintat un amendament care, dacă este votat, va permite constănțenilor să ia cuvântul la începutul ședinței de Consiliu Local. Aceasta după ce s-au înscris pe platforma on-line de videoconferință cu una până la patru ore în prealabil, în funcție de caracteristica ședinței.

Locuitorii orașului puteau interveni și până acum în ședințele CL, însă numai dacă consilierii votau în acest sens la începutul dezbaterii.

„Procedura de înscriere pe platforma online de videoconferință se va face pe baza unui formular completat online pe site-ul Primăriei Municipiului Constanța înainte cu minim 4 ore de la ora stabilită pentru începerea ședinței ordinare, minim 2 ore de la ora începerii ședinței extraordinare și minim o oră de la ora începerii ședinței extraordinare de îndată. Cetățenii care s-au înscris în condițiile mai sus menționate vor primi un link prin e-mail, prin care se vor putea conecta la ședința Consiliului Local și vor putea lua cuvântul la punctul de pe ordinea de zi la care s-au înscris, prin intermediul președintelui de ședință”, se arată în amendamentul la regulamentul de funcționare al Consiliului Local.

Regulamentul de funcționare al Consiliului Local va fi supus votului în următoarele ședințe de Consiliu Local.

Amendamentele au fost depuse de consilierul Cătălin Iacob și viceprimarul Florin Cocargeanu.

În sarcina comisiilor de specialitate intră avizarea și realizarea de proiecte, inițiative, analize, studii, prognoze, propuneri și rapoarte.

Sursa foto: Primăria Constanța

Urmărește-ne pe:

Doneaza