10.4 C
Constanța
duminică, octombrie 17, 2021
AcasăActualitateÎPS Teodosie, disperat să rămână profesor universitar titular. Ultimele manevre de la...

ÎPS Teodosie, disperat să rămână profesor universitar titular. Ultimele manevre de la Teologie

ÎPS Teodosie a împlinit 65 de ani în decembrie 2020. Conform reglementărilor, nu mai poate fi profesor titular. ÎPS Teodosie este și directorul Școlii Doctorale de Teologie din Constanța, o școală plină de scandaluri de plagiat.

Citește și: ÎPS Teodosie NU va fi mitropolit. Patriarhia Română: Este o ambiție personală, nu o necesitate misionară

Senatul Universității „Ovidius” din Constanța a decis în luna iulie că „în absența metodologiei prevăzute Legea nr. 1/2011 privind Norma universitară și statutul personalului didactic şi de cercetare din învăţământul superior, nu se poate da curs solicitărilor cu privire la menținerea calității de titular după vârsta pensionării” (Hotărârea nr. 623/29.07.2021).

Cu alte cuvinte, profesorii care au împlinit vârsta de 65 de ani, așa cum este și cazul lui Teodosie, nu mai pot fi profesori titulari.

Citește și: Cine sunt preoții plagiatori pe care-i apără ÎPS Teodosie. „Calculatorul este acuzat”

Cu toate acestea, episcopul de la Constanța nu vrea să facă pasul în spate. Conform unor surse din universitate, Teodosie le-a cerut cadrelor didactice de la Facultatea de Teologie să semneze un memoriu (pe care l-ar fi scris un avocat) în care se solicită ca ierarhul să rămână în continuare profesor titular.

Memoriul ar fi bazat pe prevederile art. 289 al. 6 din Legea 1/2011 (Legea Învățământului): „Prin excepţie de la prevederile alin. (1), în cazul în care instituţiile de învăţământ superior nu pot acoperi normele cu titulari, pot hotărî menţinerea calităţii de titular în învăţământ şi/sau în cercetare, cu toate drepturile şi obligaţiile ce decurg din această calitate, pe baza evaluării anuale a performanţelor academice, după o metodologie stabilită de senatul universitar”.

Rămâne de văzut dacă demersurile lui Teodosie vor fi „binecuvântate” de conducerea Universității „Ovidius” sau vor ajunge pe masa unei instanțe de judecată.

Citește și: Cine sunt profesorii care îl scot la tablă pe ÎPS Teodosie. Episcopul va da socoteală pentru plagiate

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Cele mai populare

Recent Comments