TOP-ȘTIRIIPJ Constanța: Vom monitoriza activ sărbătoarea de la Peștera Sf. Andrei

IPJ Constanța: Vom monitoriza activ sărbătoarea de la Peștera Sf. Andrei

În urma evenimentelor petrecute miercuri, 25 noiembrie 2020, la biserica „Sfânta Ecaterina” din Constanța, unde mai multe persoane care participau la o slujbă ținută de Ips Teodosie au fost amendate pentru că nu respectau măsurile de protecție sanitară, Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a susținut o conferință de presă la care au participat subinspector de poliție Andreea Iliescu, purtător de cuvânt al I.P.J. Constanța și locotenent colonel Răzvan Ivan, purtător de cuvânt al I.J.J. Constanța.  

Astfel, autoritățile au precizat că doar 9 persoane au fost amendate pentru încălcarea legii, iar 30 au primit avertisment. În lăcașul de cult se aflau 60 de persoane, în condițiile în care oficierea slujbelor cu credincioși în interiorul bisericii sunt interzise la Constanța, până la ridicarea nivelului de urgență sanitară.

La sfârșitul slujbei de ieri, Ips Teodosie i-a îndemnat pe toți credincioșii să vină la pelerinajul de la Mănăstirea Peștera Sfântului Andrei, deși, tot ieri, a pierdut procesul prin care cerea anularea interzicerii participării la pelerinaj:

„Vreau să vă mai spun doar atât. Vă aștept pe toți la Peștera Sfântului Andrei. Să vă faceți foaie prin care să arătați că vă închinați la cea dintâi biserică nefăcută de mână. Dumnezeu să ne ajute tuturor!”, a declarat Ips Teodosie.

Referitor la acest aspect, subinspector de poliție Andreea Iliescu a declarat că poliția va fi la datorie și că va monitoriza activ această sărbătoare, iar dacă va fi nevoie va fi suplimentat numărul de efective.

Cei doi purtători de cuvânt au făcut apel la conștiința credincioșilor pentru a respecta normele sanitare, dar și pe cele legale, impuse de criza care a afectat întreaga lume.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza