Ionuț Babă (Forța Dreptei), despre lipsa de implicare a Primăriei Constanța în proiectul de regenerare urbană a OIL Terminal: „La Iași se poate, la noi NU”

38 de hectare din zona Gării CFR Constanța, ce aparțin OIL Terminal, vor face obiectul unui proiect de regenerare urbană în care Primăria Constanța nu joacă nici un rol în afară de simplu ghișeu care emite niște avize și autorizații.

OIL Terminal a anunțat de mult timp că vrea să încheie parteneriate pentru acest proiect ce vizează investiţii în sectorul rezidenţial (construirea de ansambluri de locuințe), investiții în sectorul public – privat (construirea de hoteluri, spaţii de birouri pentru sectorul privat cât şi pentru sectorul public, spaţii de retail şi logistică, săli de conferinţe, săli pentru practicarea sporturilor de performanţă şi de masă, spaţii recreaţionale, spaţii verzi, parcări), investiţii în sectorul producţiei de energie electrică din surse regenerabile (construire parc fotovoltaic și altele).

Zona regenerare urbana Oil terminal
Zona vizată de proiectul de regenerare urbană

„Închipuiți-vă, discutăm despre 38 de hectare de teren situate chiar într-o zonă deosebită a orașului! De aceea am solicitat Primăriei Constanța să ne spună dacă a purtat măcar o discuție cu cei de la Oil Terminal cu privire la modul în care se va dezvolta această zonă, dacă „specialiștii” în urbanism ai primăriei au înaintat vreo opinie, dacă sunt implicați în vreun fel în viitorul acestui loc din oraș? Desigur, răspunsul este cel așteptat (și nedorit): NU”, susține Ionuț Babă, secretar general Forța Dreptei Constanța (foto deschidere).

Vergil Chițac dă dovadă, încă o dată, spune Ionuț Babă, de lipsă de viziune, de lipsă de idei, de lipsă de implicare și de pricepere în administrarea acestui oraș. Sub ochii lui (dar și ai noștri) acolo se va construi și se va amenaja tot acel spațiu fără ca municipalitatea să aibă vreun cuvânt de spus. Mai grav este că nici constănțenii nu au habar de ce se va întâmpla în acea zonă.

Citește și: Haos pe străzile Constanței. În lipsa autorităților, șoferii dirijează singuri circulația VIDEO

Iată cum Vergil Chițac împreună cu echipajul dânsului de la timona epavei “ Constanța“ dă cu piciorul la cel puțin 5.000 de locuri de muncă și un aflux de cel puțin 50.000 de studenți prin lipsa totală de interes și de implicare privind un proiect de regenerare urbană înaintat de Oil Terminal pe un teren în suprafața de 38 de hectare”, adaugă secretarul general Forța Dreptei Constanța.

Ionut Baba Forta Dreptei Constanta
Ionuț Babă-Forța Dreptei Constanța

Iașul poate, Constanța NU

Ionuț Babă se întreabă dacă nu putea Primăria să devină partenerul Oil Terminal și să dezvolte acest proiect de regenerare urbană? Oare de ce Primăria lui Chițac nu a lansat o consultare publică privind acest subiect? Câte nu s-ar fi putut face pe cele 38 de hectare de teren….

La Iași se poate, la noi Nu! Cel mai mare centru pentru industria Tech din Europa Centrală și de Est deschis la Iași găzduiește companii precum Amazon (care a devenit cel mai mare angajator din județ cu peste 3.500 de locuri de muncă) sau Continental (care dezvoltă proiecte Tech și a creat peste 1.500 de locuri noi) și exemplele pot continua”, mai spune Ionuț Babă.

Citește și: Firma unui fost director Confort Urban, condamnat pentru luare de mită, execută lucrările pe strada Ștefan cel Mare

El arată că proiectul propus de OIL Terminal prevede clădiri de birouri, clădiri medicale, hoteluri, retail, logistică, spații recreaționale șă, nu în ultimul rând, parcări ce pot fi transformate după o anumită oră în adevărate centre recreaționale sau în cinematografe în aer liber.

„De ce nu a participat Primăria Constanța la discuții cu OIL Terminal? Simplu. Deoarece Vergil Chițac nu are niciun interes să dezvolte acest oraș, să-i țină acasă pe tinerii noștri, să creeze locuri de muncă și să dezvolte mediul de afaceri”, concluzionează Ionuț Babă, secretar general Forța Dreptei Constanța.

Citește și: Miami de România – Primăria Constanța validează un megaproiect imobiliar cu clădiri de 30 de etaje pe un teren 3,5 ha, retrocedat de Mazăre

Urmărește-ne pe:

Doneaza