Haos pe străzile Constanței. În lipsa autorităților, șoferii dirijează singuri circulația VIDEO

Constanța pare un oraș abandonat de orice autoritate. Într-una dintre cele mai aglomerate zone, cu semafoare oprite de câteva zile, șoferii trebuie să dirijeze singuri circulația deoarece nici poliția Locală, nici cea rutieră nu vin în sprijinul cetățenilor.

Imaginile haosului și disperării au fost filmate de Ionuța Babă în intersecția de la City Mall în după amiaza zilei de miercuri, 26 aprilie. În această intersecție semafoarele nu funcționează de câteva zile deoarece stâlpii acestoar sunt mutați.

Constănțenii, sătui de haosul din oraș, au preluat controlul. În intersecție la City Park, Poliția Rutieră a cedat. Un civil dirijează circulația”, scrie Ionuța Babă care este și secretar general Forța Dreptei Constanța.

Ionuț Babă atrăgea atenția, în urmă cu o lună, că lucrările desfășurate pe multe artere ale Constanței au transformat intersecțiile în adevărate câmpuri de bătălie pentru șoferi și pietoni. Pe de o parte, șoferii sunt cu nervii întinși la maximum deoarece au de așteptat minute bune pentru a trece de zonele cu șantiere, iar pe de altă parte pietonii își pun viața în pericol făcând slalom printre mașini, prin locurile unde sunt treceri de pietoni dar nu mai există marcaje sau indicatoare.

Primăria Constanța, promisiuni deșarte

În urmă cu cinci zile, primăria Constanța anunța pe Facebook că „intersecția de la City Mall va fi întreruptă semaforizarea pentru câteva zile.”

Începând de sâmbătă, 22 aprilie, ora 22:00, se oprește total sistemul de semaforizare din intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Soveja pentru câteva zile. Până la repunerea în funcțiune a noului sistem de semaforizare, traficul rutier va fi dirijat de către lucrători din cadrul Poliției Constanța.

Realitatea este, însă, alta: Poliția Locală nu dirijează permanent circulația, iar traficul se blochează pur și simplu.

Citește și: Ionuț Babă (Forța Dreptei): Impozitarea contractelor part-time și majorarea cotei de impozitare pe dividende, impact negativ asupra economiei

Urmărește-ne pe:

Doneaza