Străzile Constanței, un pericol pentru pietoni. „Inhalăm praf, noxe și indiferență”

Lucrările desfășurate pe multe artere ale Constanței au transformat intersecțiile în adevărate câmpuri de bătălie pentru șoferi și pietoni. Pe de o parte, șoferii sunt cu nervii întinși la maximum deoarece au de așteptat minute bune pentru a trece de zonele cu șantiere, iar pe de altă parte pietonii își pun viața în pericol făcând slalom printre mașini, prin locurile unde sunt treceri de pietoni dar nu mai există marcaje sau indicatoare.

Jungla urbană din Constanța pune viața a mii de elevi în pericol, mai ales dacă ne referim la cei care ies seara de la ore și trebuie să traverseze prin astfel de locuri periculoase, desprinse parcă din filmele de groază.

„Aș invita angajații Primăriei, în frunte cu conducerea, dar și pe cei ai Poliției Rutiere și Poliției Locale să traverseze între orele 17.00- 18.00 ( când ies elevii de gimnaziu de la școală) intersecția Soveja cu Lăpușneanu”, spune Ionuț Babă, secretar general Forța Dreptei Constanța.

Ionuț Babă-Forța Dreptei Constanța
Ionuț Babă-Forța Dreptei Constanța

El atrage atenția că trecerile de pietoni din această zonă sunt nemarcate, iar copiii se strecoară printre mașinile care nu respectă „zebra  imaginară”.

„Mai mult, autocarele și autobuzele îngreunează accesul vizual la semafor! Dacă mai ai și ghinionul să treacă și o ambulanță în misiune, șansele de a reuși să traversezi în condiții de siguranță sunt minime, neexistând banda de urgență”, adaugă Ionuț Babă.

Secretarul general Forța Dreptei se întreabă de ce nu sunt supravegheate aceste intersecții măcar pe timpul lucrărilor, la ore de vârf, pentru a proteja pietonii vulnerabili (copii si bătrâni), care sunt greu de observat și din cauza utilajelor grele care descarcă pietriș in miezul zilei? Administrația are la îndemână Poliția Locală care, la anumite ore, poate ajuta la fluidizarea traficului și la traversarea în siguranță a intersecțiilor, dar preferă să-i folosească pe aceștia la ridicat mașini și amendat populația.

 Inhalăm praf, noxe și indiferență”, concluzionează Ionuț Babă.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza