31.4 C
Constanța
joi, iulie 29, 2021
AcasăActualitateÎncepe Ramazan Bayram-ul. „O dovadă de unitate și omenie este vaccinarea”

Începe Ramazan Bayram-ul. „O dovadă de unitate și omenie este vaccinarea”

După o lună de post şi rugăciune, credincioşii musulmani vor sărbători, începând de joi, 13 mai 2021, timp de trei zile, Ramazan Bayram-ul. Potrivit Muftiatului Cultului Musulman din România, sărbătoarea marchează sfârșitul Lunii Sfinte Ramazan, lună în care credincioșii au postit, au dedicat cea mai mare parte a timpului rugăciunii și s-au primenit sufletește prin recitarea Coranului cel Sfânt și căință.

Urmează trei zile de sărbătoare pe care musulmanii le petrec alături de familie și de prieteni, pe mese fiind puse delicioasele preparate și tradiționalele dulciuri specifice acestei sărbători, la loc de cinste fiind bacalavalele.

Ramazan Bayramul este a doua sărbătoare importantă a Islamului, alături de Kurban Bayram. În dimineața primei zile de Ramazan Bayram, în geamii se va oficia slujba specifică acestei sărbători, după care membrii familiilor merg la cimitir pentru a-și pomeni rudele trecute la cele veșnice, iar mai apoi, copiii vor merge cu colindul din casă în casă.

Muftiul Muurat Iusuf: „O dovadă de umanitate și omenie este vaccinarea”

Cu acest prilej, Muftiul Muurat Iusuf le-a transmis credincioșilor musulmani, prin intermediul unui comunicat de presă, un îndemn la vaccinare, dar și la păstrarea măsurilor sanitare în cele trei zile de sărbătoare:

 „Trebuie să conștientizăm, însă, că pandemia de COVID-19 nu s-a încheiat, iar pericolul infectării ne paște cel mai tare în mediile aglomerate. Din acest motiv, facem apel ca și în cele trei zile de sărbătoare să respectăm măsurile impuse și aplicate tocmai pentru binele nostru și al celor din jur, respectiv păstrarea distanței fizice, evitarea aglomerației și purtarea măștii. O altă dovadă de unitate și de omenie este, în aceste vremuri greu încercate de pandemia de COVID-19, vaccinarea. Profităm de acest prilej în care ne adresăm comunității noastre și facem apel la semenii noștri să meargă să se vaccineze cât mai curând, pentru a putea reveni la normalitate și pentru a-i putea bucura pe cei mai în vârstă cu câte o îmbrățișare.

Totodată, Muftiul Muurat Iusuf le transmite tuturor credincioșilor musulmani din România „gânduri alese, sănătate, liniște și implinire sufletească, alături de tradiționalul: Ramazan Bayram Fericit! Ramazan Bayramî Qayîrlî bolsîn! Ramazan Bayramı hayırlı olsun! Eid Al- Fitr Mubarak!

Cele mai populare

Recent Comments