Primării Dobrogene„Frică și intimidare”, la Cernavodă. Primarul Negoiță (PNL), acuzat că l-a demis...

„Frică și intimidare”, la Cernavodă. Primarul Negoiță (PNL), acuzat că l-a demis ilegal pe George Ciulei (FD), contracandidatul său, dintr-o funcție publică

Campania electorală pentru alegerile locale a luat o nouă întorsătură în orașul Cernavodă. Deoarece George Ciulei, directorul unei societăți aflate în subordinea Consiliului Local Cernavodă, și-a depus candidatura la funcția de primar al orașului, actualul edil, Liviu Cristian Negoiță (PNL) a făcut toate eforturile, unele ilegale, pentru a-l demite pe Ciulei. Desigur, toată povestea va fi tranșată în instanță, iar prima decizie a judecătorilor nu-i este deloc favorabilă lui Negoiță.

George Ciulei, directorul general al SC Utilități Publice-Gospodăria Comunală SRL, societate unde Consiliul Local Cernavodă este unic asociat, a decis să candideze la funcția de primar al orașului Cernavodă din partea partidului Forța Dreptei. Decizia nu a fost deloc pe placul actualului primar, Liviu Cristian Negoiță (PNL), care, deși trimis în judecată pentru fapte de corupție, mai vrea un mandat în fruntea administrației locale.

Citește și: Primarul orașului Cernavodă, Liviu-Cristian Negoiță, acuzat de corupție. Procesul începe la Tribunalul Constanța

„Răzbunarea” primarului în funcție pentru îndrăzneala directorului Ciulei de a-l concura în campania electorală „a fost taxată”, așa cum știu politicienii mai bine, prin demiterea din funcțiile publice. Doar că, instanțele pun sub semnul întrebării modul în care acționează Negoiță.

Mai întâi, în aprilie 2024, după ce George Ciulei a anunțat că va candida la funcția de primar din partea partidului Forța Dreptei, primarul Negoiță (PNL) a pus mâna pe telefon și a convocat ilegal Adunarea Generală Ordinară care a decis revocarea, începând cu data adoptării hotărârii (09.04.2024), din calitatea de administrator în cadrul Consiliului de Administraţie al lui George Ciulei. Instanța a sesizat aspectul nelegalității și a emis o Ordonanță președințială prin care efectul deciziei AGA este suspendat până la finalizarea definitivă a procesului intentat de Geroge ciulei în acest sens.  

Hotărârea a fost adoptată în lipsa parcurgerii procedurii obligatorii a convocării, prin scrisoare recomandată, cu cel puţin 10 zile înainte de ziua fixată pentru ţinerea acesteia, şi, în orice caz, convocarea nu a fost făcută de către Preşedintele Consiliului de Administraţie, astfel cum stabileşte art. 15 pct. 4 alin. 1 din Actul Constitutiv. Dimpotrivă, convocarea a fost efectuată telefonic, de către Primarul Oraşului Cernavodă, deşi această funcţie este distinctă de aceea de membru al Consiliului Local…”, arată judecătorii.

Cu toate acestea, George Ciulei spune că abuzul primarului Negoiță a mers mai departe: a numit rapid doi membri în Consiliul de Administrație (în care mai rămăseseră doar 2 membri, ceea ce era nestatutar), apoi a convocat o nouă ședință de CA, pe 14 mai 2024, prin care a fost revocat, începând cu aceeași zi, din funcția de Director general al societății comerciale. Decizia este semnată de Laura-Iuliana Cocor, președinte al Consiliului de Administrație și nu menționează niciun motiv și niciun termen de preaviz.

Citește și: George Ciulei, candidatul Forța Dreptei la Primăria Cernavodă: „Administrația locală ne încalcă drepturile electorale”

„Este o decizie politică, un abuz motivat pe criterii politice. Inchiziția politică de la Cernavodă, adică Negoiță și gașca sa din Consiliul de Administrație, printr-o manevră care sfidează orice normă de etică și profesionalism au încălcat până și o Ordonanță președințială dată de instanță. În mințile lor, prin această decizie, au impresia că-și vor consolida puterea și vor elimina vocea mea critică. Au eliminat un adversar politic și au instaurat un climat de frică și intimidare în cadrul administrației locale. Această practică de epurare politică nu face decât să întărească suspiciunile de corupție”, spune George Ciulei.

Ciulei mai spune că va contesta în instanță și decizia Consiliului de Administrație din 14 mai 2024 și are încredere că judecătorii vor constata abuzurile pe care le-a instrumentat primarul Liviu-Cristian Negoiță.

Urmărește-ne pe:

Doneaza