PoliticăRemus Negoi: A existat riscul ca sportivii români să nu poată participa...

Remus Negoi: A existat riscul ca sportivii români să nu poată participa la Jocurile Olimpice pentru că abia acum s-a decis finanțarea a echipei olimpice

Senatorul USR Remus Negoi afirmă că a existat riscul ca sportivii români să nu participe la Jocurile Olimpice din Franța (26 iulie – 11 august) întrucât proiectul legislativ privind finanțarea echipei olimpice a fost inițiat abia acum, foarte târziu, în opinia parlamentarului constănțean.

’’Guvernul a lăsat pe ultimul moment finanţarea pentru sportivii care reprezintă România la Jocurile Olimpice şi a apelat abia acum la un instrument pe care l-a avut tot timpul la îndemână – susţinerea financiară a echipei olimpice prin intermediul Loteriei Române.

Am explicat, într-o intervenţie în plenul Senatului, faptul că sportul în general este subfinanţat şi că iniţiativa legislativă pentru finanţarea lotului olimpic a venit foarte târziu, însă am votat pentru această iniţiativă, alături de colegii mei senatori USR.

Compania Națională Loteria Română are posibilitatea prin lege să sponsorizeze Comitetul Olimpic și Sportiv Român. Dar s-a trezit Guvernul acum, cu foarte puțin timp înainte de debutul Jocurilor Olimpice cu acest proiect. Dar credeți că va avea efectul scontat, în condițiile știm foarte bine cât de subfinanțat este sportul în România în general, și olimpismul în special? 

Au apărut informații potrivit cărora a existat riscul ca echipa olimpică a României să nu poate să meargă la Olimpiadă. Vă dați seama în ce hal a ajuns acest guvern încât să apeleze în ultimul ceas la instrumentul pe care îl avea la îndemână și nu au finanțat până acum olimpismul românesc? 

Am ajuns ca acum, cu așa puțin timp înainte de debuturile Jocurilor Olimpice să votăm o astfel de inițiativă să putem finanța echipa olimpică. Grupul senatorilor USR va vota inițiativa legislativă și sper ca semnalul acesta să bage mințile în cap celor care sunt în Guvern și nu i-a interesat până acum ce se întâmplă cu sportivii care ne vor reprezenta la Olimpiadă’’, a explicat Remus Negoi.

Urmărește-ne pe:

Doneaza