PoliticăCristina Rizea afirmă că proiectul ’’Trenul Metropolitan Constanța’’ îi aparține. USR Constanța...

Cristina Rizea afirmă că proiectul ’’Trenul Metropolitan Constanța’’ îi aparține. USR Constanța susține că este inițiativa organizației

Consiliul Județean Constanța (CJC) a demarat studiul de oportunitate pentru ’’Trenul Metropolitan Constanța’’, inițiativă revendicată atât de organizația județeană USR, cât și de către deputatul PSD Cristina Rizea.

Poziția Cristinei Rizea (PSD):

’’Astăzi am primit de la cineva un print screen cu poza de mai jos. Nu mi-a venit să cred cât de joșnici pot fi cei de la USR. Este inacceptabil să se pretindă că proiectul MEU de Tren Metropolitan ar fi „marca USR”, având în vedere lipsa totală de sprijin pe care am primit-o din partea lor.

Când ministrul transporturilor era din partea USR, deși la vremea respectivă eu îi eram colegă, membru USR, nu am beneficiat de niciun ajutor, nici din partea colegilor de la Constanța, nici din partea ministrului Cătălin Drulă. Abia când Sorin Grindeanu a preluat ministerul, am reușit să port discuții serioase și să fac pași concreți pentru acest proiect. Până atunci, am fost ignorată și luată în derâdere. Proiectul acesta a prins viață doar cu sprijinul actualului Ministru PSD al transporturilor!

Este dezgustător și josnic să încerci să te asociezi cu un proiect pe care nu l-ai sprijinit niciodată, doar pentru a câștiga capital politic. Vă cer să nu mai răspândiți minciuni și să încetați să vă însușiți meritele altora. Rușine!

Dar nu mă mai miră nimic. Am plecat acum patru ani la alegeri cu sloganul Fără Hoție şi au ajuns să fure voturile la alegerile interne pentru preşedinţia partidului. Rușine să vă fie. Cu hoția și minciuna nu o să ajungeți nicăieri’’.

Poziția USR Constanța:

’’Trenul Metropolitan Constanța – un proiect marca USR, tot mai aproape de a deveni realitate.

Zilele acestea, a fost făcut primul pas concret pentru realizarea celui mai mare proiect de infrastructură pentru transport public realizat vreodată în cadrul Consiliului Județean Constanța. S-a reușit deschiderea licitației pentru elaborarea Studiului de oportunitate necesar implementării proiectului.

Petre Enciu, vicepreședinte al Consiliului Județean din partea USR:

„Ideea studiului de oportunitate s-a născut la ambiția colegilor mei Semiran Abdurefi și Dumitru Paris, fiind pusă în practică cu ajutorul meu și al Direcției Generale de Proiecte.

Prin acest studiu, proiectantul va trebui să ne prezinte două scenarii, unul pe termen scurt și unul pe termen lung al investiției în infrastructura feroviară ce poate schimba mult în bine viața tuturor celor ce se deplasează în metropola Constanței, de la aeroport la Ovidiu și Năvodari, în cartierele Tomis Plus și Boreal, de la Lazu, la Agigea până la Mangalia și la vest pana la Murfatlar.“

Semiran Abdurefi, consilier județean din partea USR:

„Am depus eforturi considerabile și constante pentru a putea fi realizată documentația necesară contractării studiului de oportunitate ce va sta la baza acestui proiect de mobilitate ce va transforma total modul în care ne vom deplasa în județul Constanța.

Este o viziune îndrăzneață de modernizare a transportului județean și din acest motiv nu se va face peste noapte, însă s-a deschis oficial drumul concret pentru construirea acestei viziuni. Chiar dacă eu nu voi mai fi în Consiliul Județean atunci când acest proiect va ajunge să fie implementat, am bucuria și mândria faptului că am muncit alături de colegii mei pentru a demara acest proiect ce va duce la dezvoltarea socio-economică a întregului nostru județ pe termen mediu și lung“.

Urmărește-ne pe:

Doneaza