ActualitateFost deținut politic, despre protestatari: „Ce libertate doresc? Despre ce libertate să...

Fost deținut politic, despre protestatari: „Ce libertate doresc? Despre ce libertate să fie vorba?”

Fostul deținut politic Paul Andreescu, președintele filialei Constanța a Asociației Foștilor Deținuți Politic din România, a reacționat pe pagina de socializare în urma protestelor din ultimele zile, mai exact la una din lozincile protestatarilor „Libertate”.

Paul Andreescu subliniază că, pentru libertate au luptat cu adevărat, chiar cu prețul vieții, cei ce s-au opus regimului comunist, de la instaurarea acestuia în România și până la Revoluția din decembrie 1989, iar despre cei care scandează azi „Libertate”, care „au chiar libertatea să iasă în stradă, să încalce fără consecințe reguli și legi”, se întreabă „ce libertate doresc? Despre ce libertate să fie vorba!!?”:

„Cei care cu 60 – 70 de ani în urmă, cu tribut de vieți, s-au opus comunismului, pentru libertate au făcut-o.

Cei care în decembrie 1989, cu pieptul gol au ieșit împotriva tancurilor, mulți pierind sub tirul gloanțelor, pentru libertate au făcut-o.

Cei care acum au chiar libertatea să iasă în stradă, să încalce fără consecințe reguli și legi, scandând: Libertate, libertate, ce libertate doresc? Despre ce libertate să fie vorba!!?”

Paul Andreescu a fost arestat pe 6 noiembrie 1956 și condamnat politic la 5 ani închisoare corecţională pentru „uneltire contra ordinii sociale”. A fost închis la Constanţa, Jilava, Gherla, Periprava, Strâmba, Stoeneşti, Grădina, Salcia și s fost eliberat la 4 noiembrie 1961, însă, cu domiciliu obligatoriu în comuna Rubla, raion Brăila, regiunea Galați.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza