Forța Dreptei și USR au sesizat CCR cu privire la legislația care favorizează „rechinii imobiliari”

Deputații din Forța Dreptei și din USR au sesizat astăzi CCR pe tema modificărilor aduse legislației urbanismului în favoarea „rechinilor imobiliari”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Forța Dreptei.

Forța Dreptei susține cauza celor care dezvoltă proiecte imobiliare în mod corect, în conformitate cu rigorile legale și cu respect față de interesele legitime ale comunității în cadrul căreia au loc astfel de proiecte. Suntem împotriva celor care realizează o concurență neloială, aplicând la limita legii artificii procedurale și dezvoltând relații oneroase cu anumite administrații locale”, se arată în comunicat.

Reglementările impuse de noul USL ridică mari semne de întrebare cu privire la favorizarea „rechinilor imobiliari”, proiectul de lege contestat fiind adoptat pe repede înainte, fără dezbateri parlamentare semnificative.

În fapt, proiectul reduce semnificativ termenul în care pot fi contestate în instanță documentațiile de urbanism și de amenajare a teritoriului, de la 5 ani la 1 an de zile, introducând în același timp și clauze de prescripție menite să restrângă în mod nejustificat dreptul organizațiilor neguvernamentale de a solicita verificarea legalității documentelor de urbanism în instanța de contencios administrativ /…/

Pe aceeași temă:

Urmărește-ne pe:

Doneaza