Primăria Constanța construiește o promenadă cu pistă de biciclete între Modern și Faleză Nord, semn că proiectul șoselei de coastă ar putea fi abandonat

Explicație foto deschidere: verde – primul tronson (procedură demarată); galben – tronsonul doi (proiect în lucru)

Primăria Constanța a demarat procedura de construire a unei promenade pietonale cu pistă biciclete pe plajă, la baza taluzului, între zona din dreptul Esplanadei, până în zona corespunzătoare Casei Căsătoriilor (str. Pușkin), lucrări pentru care s-a emis certificat de urbanism.

Tronsonul menționat reprezintă prima etapă dintr-un proiect care vizează extinderea promenadei până în zona străzii Ion Rațiu din cartierul Faleză Nord, a declarat pentru “Dobrogea Live” George Măndilă, consilierul primarului Vergil Chițac.

În ceea ce privește al doilea tronson, Măndilă a precizat că în prezent, pentru prelungirea promenadei până în Faleză Nord, primăria analizează statutul juridic al unui teren de pe taluz.

Interesant este că traseul promenadei cu pistă de biciclete urmează linia desenată în proiectul șoselei de coastă promovat de Radu Mazăre și rostogolit de municipalitate în următoarele mandate.

Astfel, decizia construirii unei artere pietonale la baza taluzului Constanței ar putea însemna îngroparea definitivă a proiectului șoselei de coastă, idee întărită și de afirmația unei surse din managementul Primăriei care ne-a declarat că în acest moment municipalitatea nu ia în calcul o cale rutieră pe acest traseu.

Un studiu realizat în 2021 de sociologul Simona Niculae și urbanistul Adrian Grigorescu relevă că 84% dintre constănțeni doresc prelungirea promenadei de-a lungul plajei, de la Cazinoul Constanța până în stațiunea Mamaia.

Citește și:

Urmărește-ne pe:

Doneaza