ActualitateEpiscopia Tulcii, de la rugăciuni la fapte. 28 de refugiați cazați în...

Episcopia Tulcii, de la rugăciuni la fapte. 28 de refugiați cazați în sediul Protoieriei Niculițel

28 de refugiați din Odessa care au ajuns în România prin Vama Isaccea, județul Tulcea, au fost cazați la sediul Protoieriei din Niculițel.

Părintele Onea Gabriel, protopopul Protoieriei Niculițel, a declarat pentru Dobrogea Live că seara trecută au fost cazați la Protoieria Niculițel 28 de refugiați din Odessa, majoritatea femei și copii. Perioada de cazare a refugiaților este pe toată durata crizei, dar părintele Onea Gabriel susține că majoritatea refugiaților își fac planuri de a pleca mai departe în Europa:

„Sunt persoane care și-au cumpărat bilete de avion pentru a pleca din România, iar un bărbat care lucrează în Polonia și al cărei familii a ajuns la noi, a trimis o mașină la Niculițel care să îi preia familia și să o ducă în Polonia”.

Părintele Onea Gabriel spune că Protoieria Niculițel poate caza până la maximum 50 de persoane.

De la începutul crizei militare Episcopia Tulcii a îndemnat la rugăciune pentru pace, iar astăzi a anunțat că în toate bisericile din Eparhie se vor organiza colecte în bani pentru ajutorarea acestora.

„Având în vedere situația din Ucraina precum și numărul mare de cetățeni ucraineni ce intră prin punctul vamal de la Isaccea, cu binecuvântarea PS Visarion, mâine 27 februarie 2022 se vor organiza în toate bisericile din Eparhie colecte în bani pentru ajutorarea acestora.

La sediul protopopiatului Niculițel se oferă zilnic cazare și masă pentru aproximativ 20 de personae”.

spot_img
spot_img

Urmărește-ne pe:

Doneaza