10.4 C
Constanța
miercuri, octombrie 27, 2021
AcasăJustițieDNA: Șefa Serviciului Plăți din AFIR Tulcea a luat mită 50% ...

DNA: Șefa Serviciului Plăți din AFIR Tulcea a luat mită 50% dintr-un proiect european

MANOLE IRINA, șefă a Serviciului active fizice și plăți directe din cadrul Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (O.J.F.I.R.) Tulcea, a fost rețunută pe 2 aprilie. Procurorii DNA o acuză de luare de mită.

„La data de 02 aprilie 2021, inculpata Manole Irina, în calitatea menționată mai sus, printr-un intermediar, ar fi primit suma de 70.000 lei de la un o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, spun procurorii.

Citește și: Unul dintre șefii AFIR Tulcea, arestat preventiv | Dobrogea Live

„Suma respectivă reprezintă jumătate (50%) din banii încasați de la O.J.F.I.R. Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă (martor), în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile”, se mai arată în comunicatul DNA.

La data de 03 aprilie 2021, judecătorii Tribunalului Constanța au admis propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a inculpatei Manole Irina, formulată de procurorii anticorupție.

În cauză se efectuează acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Citește și:

Cele mai populare

Recent Comments