19.4 C
Constanța
marți, iulie 27, 2021
AcasăJustițieUnul dintre șefii AFIR Tulcea, arestat preventiv

Unul dintre șefii AFIR Tulcea, arestat preventiv

Judecătorii de drepturi și libertăți ai Tribunalului Constanța au decis sâmbătă, 3 aprilie, să o aresteze preventiv pe șefa serviciului Active Fizice și Plăți Directe (SAFDP) din cadrul OJFIR Tulcea.

Irina Manole a fost prezentată astăzi în fața magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Se pare că șefa serviciului de Active Fizice și Plăți Directe din cadrul OJFIR – Oficiul Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Tulcea a fost reținută aseară de procurorii DNA Constanța care o acuză de luare de mită.

Judecătorii de drepturi și libertăți au decis ca Irina Manole să fie arestată preventiv pentru următoarele 30 de zile. Măsura poate fi contestată.

Conform declarației de avere depuse în anul 2020, Irina Manole a câștigat lunar de la AFIR circa 8.439 de lei.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) este instituția care a instrumentat și implementat mai multe programe de finanțare nerambursabilă,  acordate de către Uniunea Europeană României:  Programul SAPARD (derulat între anii 2000 și 2006 – perioada de preaderare la UE), Programul Național de Dezvoltare Rurală 2007 – 2013 (implementat imediat după aderarea la UE), dar și Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (implementat în prezent de către agenție).

Cele mai populare

Recent Comments