Traseul drumului expres către sudul litoralului. Prin ce localități trece

Drumul expres către sudul litoralului, sau „Alternativa Techirghiol” – cum mai este cunoscut, ar putea trece prin șase localități până când se va uni cu DN 39, după localitatea 23 August.

Deputatul liberal marian Crușoveanu spune că varianta cea mai potrivită de realizare a drumului expres spre sudul litoralului are în vedere traseul următor: se desprinde din autostrada de centură a Constanței, A4, trece prin apropierea localităților Agigea, Techirghiol, Movilița, Biruința, Moșneni, Dulcești și se închide la intersecția cu DN 39, la sud de localitatea 23 August.

„Alegerea acestui traseu este cea mai avantajoasă, din punct de vedere tehnic, financiar, social, economic și cu impact redus asupra mediului. Principalele cerințe pe care le îndeplinește această rută, conform specialiștilor care au realizat proiectul, sunt:

  • asigură legături între nordul și sudul litoralului;
  • preia un flux mare de trafic de pe drumurile naționale DN 38 și DN 39;
  • reduce timpul de călătorie, prin creșterea vitezei de deplasare;
  • scăderea emisiilor poluante, prin eliminarea cozilor de așteptare;
  • reduce accidentele prin devierea traficului de tranzit;
  • îmbunătățește confortul utilizatorilor.

În plus, este de subliniat faptul că această rută alternativă, pe lângă descongestionarea traficului pe timpul verii, va deservi pe tot timpul anului, având avantaje economice extraordinar de importante pentru dezvoltarea județului Constanța”, spune Crușoveanu.

Un alt aspect avantajos, subliniat de deputat, este că această rută se încadrează pe axa transeuropeană de transport, pe direcția Rusia – Ucraina – Moldova – România – Bulgaria – Turcia.

De asemenea, „această rută asigură o deschidere către Portul Constanța, implicit conexiunea cu terminalul RO-RO din Portul Constanța Sud- Agigea. Totodată, această variantă de drum asigură legătura cu proiectele majore ale Master Planului de Transport al României, iar aici ne referim la drumul expres Tulcea- Constanța și la alte proiecte care țin de dezvoltarea rutieră a țării noastre”, mai spune deputatul.

Urmărește-ne pe:

Doneaza