3.4 C
Constanța
miercuri, noiembrie 30, 2022
AcasăJustițieDirectorul ARSVOM, acuzat că a luat mită 2 milioane de lei. Afacerea...

Directorul ARSVOM, acuzat că a luat mită 2 milioane de lei. Afacerea navelor de salvare

România a achiziționat patru nave, trei de salvare a vieților și una de depoluare) cu 85 de milioane de lei (fără TVA). Procurorii DNA susțin că prețul este dublu față de cel real.

SC Suszi SRL din Constanța, în spatele căreia stă omul de afaceri Petru Ogrinji (cunoscut și în lumea vânătorilor și a pasionaților de motociclete) a câștigat licitația prin care Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (A.R.S.V.O.M.) achiziționa mai multe nave de salvare și una de depoluare.

Conform DNA, în acest dosar sunt inculpați Daniel Manole, directorul ARSVOM ți oamenii de afaceri Petru Ogrinji (administratorul firmei SC Suszi SRL), Cristian Antohi (administratorul SC Tehnorex International SRL), Valeriu Iorga (administratorul SC Blue Line SRL) şi Macovei Ion (SC Concif Baza de Aprovizionare SRL).

Citește și: Boris Parpală, fost director al Direcției Agricole Constanța, condamnat definitiv | Dobrogea Live

Daniel Manole este acuzat de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi luare de mită, iar ceilalți trei oameni de afaceri de comiterea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi spălare a banilor.   

”În perioada septembrie-noiembrie 2020, inculpatul Manole Daniel, împreună cu ceilalţi inculpaţi ar fi constituit un grup infracţional care ar fi avut ca scop achiziţia, cu fraudarea legislaţie primare în materie, de către instituţia pe care o conducea primul inculpat a unui număr de patru nave (trei de salvare şi una de depoluare) în valoare de aproximativ 85.000.000 lei (fără TVA). 

Citește și: Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că în cele patru contracte încheiate sunt prevăzute clauze defavorabile achizitorului, în sensul că A.R.S.V.O.M. este obligată să plătească pentru cele patru nave mai mult de jumătate din valoarea lor, ca avans, restul banilor fiind plătiţi la recepţia finală”, spun procurorii DNA.

„De menționat este faptul că, societatea câștigătoare a licitației doar „ar fi mimat” construcția acelor nave, în realitate acestea fiind achiziționate la jumătate de preț de la o societate comercială din Estonia.

Pentru contribuția sa, inculpatul Manole Daniel ar fi fost recompensat cu un procent de aproximativ 3% (cca. 2.000.000 lei) din sumele plătite de A.R.S.V.O.M. către societatea care a livrat navele”, se mai arată în rechizitoriu.

Citește și: Cum a reușit Ioana Băsescu să-și plătească vacanța în Cuba cu banii Oil Terminal. „Nu e vina mea”

Daniel Manole a fost reținut de procurorii DNA care au solicitat și arestarea lui preventivă alături de alți doi inculpați. Tribunalul Constanţa a decis însă ca Daniel Manole, Petru Ogrinji şi Cristian Antohi să fie arestați la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, cu începere de la 30.06.2021 până la 29.07.2021.

De asemenea, a admis propunerea DNA de luare a măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Valeriu Iorga şi Macovei Ion.

sursa foto: ARSVOM

 

   

   

   

1 COMENTARIU

  1. Oglinzi Pentru este și președintele Asociației de vânătoare Constanta,funcție obținută prin fraudarea votului,in cardasie cu Moga Răzvan,Halichidis Miki,Micu Radu
    Au delapidat Ajvps de sume importante

Comments are closed.

Cele mai populare

Recent Comments