Ce foști parlamentari dobrogeni își vor pensiile speciale înapoi. Au deschis procese în instanță

Un fost parlamentar primea minimum 2.131 de lei pe lună pentru un mandat de patru ani. Cei care au avut de la trei mandate în sus, primeau 14.827 de lei pe lună. În luna februarie 2021, actualii parlamentari au votat eliminarea acestor pensii speciale.

La Tribunalul Constanța a fost înregistrat pe 15 aprilie un dosar în care mai mulți foști parlamentari din Constanța și Tulcea cer instanței să anuleze actul administrativ prin care și-au pierdut pensiile speciale.

Iată lista celor care au dat în judecată Senatul sau Camera Deputaților:

 1. Ariton Gheorghe – fost deputat PRM
 2. Baltă Tudor – fost deputat PDSR
 3. Duțu Stelian – fost deputat PD-L
 4. Hogea Amet – fost deputat UDTTMR
 5. Iustian Mircea Teodor – fost deputat PNL
 6. Mangiurea Anton-Marin – fost deputat FDSN
 7. Mihu Ștefan – fost senator PSD
 8. Moga Nicolae – fost senator PSD
 9. Moinescu Dumitru – fost deputat PD
 10. Neacșu Ilie – fost deputat PRM/PSD
 11. Rușid Fevzie – fost deputat Uniunea Democrată Turcă
 12. Șerbu Gheorghe Vergil – fost senator PNL
 13. Turlacu Ioan – fost senator PD
 14. Gudu Vasile – fost deputat PNL Tulcea

Și fostul senator PNL Puiu Hașotti a dat Senatul în judecată pentru a-și recăpăta pensia specială. el a deschis un proces separat, nefiind inclus în același dosar cu foștii parlamentari prezentați mai sus.

Urmărește-ne pe:

2 COMENTARII

 1. 8 legislaturi au fost din 1990, parlamentarii care s-au perindat în acești 30+ ani au dat legile în baza cărora astăzi: infrastructura rutieră, feroviară, aeriană și maritimă este cea mai slabă din Europa, sănătatea și învățământul sunt la pământ, resursele naturale au fost cedate altora, pădurile au fost defrișate aproape complet, industria a fost sistematc demontată pe bucăți și distrusă, agricultura este pe butuci, aprox 8 milioane de cetățeni au ales să părăsească țara în căutarea unui trai mai bun și … să continuăm? Parlamentarii ar trebui să dea înapoi banii primiți pentru distrugerea acestei țări.

Comentariile sunt închise.

Doneaza